Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Σήμερα η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης
[Lifo]: Σήμερα η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης

[Lifo]: Σήμερα η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο της ΧΑΝΘ για 12η χρονιά

Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 12η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη, ένας θεσμός που έχουν αγαπήσει πια χιλιάδες άνθρωποι.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο της ΧΑΝΘ όπου από τις 17:00 θα υπάρχουν δράσεις όπως bodypainting – δρώμενα – ενημερώσεις, στις 19:00 θα ξεκινήσει η ποδηλατοδρομία και στις 22:00 οι διοργανωτές υπόσχονται πάρτι και live με εκπλήξεις στο σημείο εκκίνησης.

Το κάλεσμα των διοργανωτών στη Γυμνή Ποδηλατοδρομία

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία (World Naked Bike Ride / WNBR) είναι μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ελεύθερο Σώμα. Ένα διεθνές ειρηνικό κίνημα που συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, για την προώθηση: του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα. Για την ειρήνη & την μη-βία, την ελευθερία έκφρασης και την απo-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.

Πρώτη φορά στον κόσμο γυμνή ποδηλατοδρομία έγινε το 2001 στην ποδηλατική κρίσιμη μάζα στη Σαραγόσα της Ισπανίας, όπου αποφάσισαν να βγουν από τα ρούχα τους γιατί κάνεις δεν τους έδινε προσοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!