Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Συλλογή υπογραφών για ακύρωση της αναγόρευσης του Άνθιμου σε επίτιμο Διδάκτορα του ΑΠΘ
[Lifo]: Συλλογή υπογραφών για ακύρωση της αναγόρευσης του Άνθιμου σε επίτιμο Διδάκτορα του ΑΠΘ

[Lifo]: Συλλογή υπογραφών για ακύρωση της αναγόρευσης του Άνθιμου σε επίτιμο Διδάκτορα του ΑΠΘ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο Διδάκτορα του ΑΠΘ με τους πολίτες να μαζεύουν υπογραφές για την ακύρωση της αναγόρευσής του.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου ως επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

Η τελετή αναγόρευσής του πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Επισκοπείο τής Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας αλλά και του Πρύτανη του ΑΠΘ. Σημειώνεται ότι για την αναγόρευσή του σε Επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση ούτε από το Πανεπιστήμιο ούτε από τη Μητρόπολη.

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Άνθιμος είχε προγραμματιστεί να ανακηρυχθεί επίτιμος Διδάκτορας τον Νοέμβριο του 2017, ωστόσο η εκδήλωση είχε αναβληθεί μετά από έντονες αντιδράσεις που είχαν προκληθεί.

Πολίτες έχουν ξεκινήσει εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την ακύρωση της αναγόρευσης του Μητροπολίτη μέσω της πλατφόρμας avaaz.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 3.500 άτομα έχουν υπογράψει το σχετικό κείμενο.

Αναλυτικά το κείμενο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα:

Χωρίς σχετική ανακοίνωση και κρυφά από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα τον Μητροπολίτη Άνθιμο.

Ζητούμε να αναιρεθεί η απόφαση αυτή άμεσα, καθώς είναι τεράστια προσβολή αφενός απέναντι στην επιστημονική κοινότητα (βλ. δηλώσεις Άνθιμου σχετικά με τη μη-υπαρξη πλανητών εκτός της Γης) κι αφετέρου απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία.

Είναι αδιανόητο να τιμούμε με τον οποιονδήποτε τρόπο ανθρώπους με τοξικές, αναχρονιστικές απόψεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!