Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Συγκέντρωση του Σωματείου Διεμφυλικών έξω από τη Βουλή
[Lifo]: Συγκέντρωση του Σωματείου Διεμφυλικών έξω από τη Βουλή

[Lifo]: Συγκέντρωση του Σωματείου Διεμφυλικών έξω από τη Βουλή

Στις 5 το απόγευμα το κάλεσμα ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου

Το Σωματείο Διεμφυλικών κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα έξω από τη Βουλή όσο στην Ολομέλεια θα διεξάγεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο νομικής κατοχύρωσης της ταυτότητας φύλου.

Όπως αναφέρουν, το σχέδιο νόμου παρουσιάζει προβλήματα, αλλά «αποτελεί ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν σωρεία δυσκολιών και προβλημάτων στην καθημερινότητα τους επειδή δεν αναγνωρίζεται η ταυτότητα τους όπως τα ίδια τα άτομα την προσδιορίζουν».

Αναλυτικά

«Η ώρα της ψήφισης έφτασε! Το νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου θα ψηφιστεί μετά από μεγάλη αναμονή στην ολομέλεια της Βουλής αυτή τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

Οι περιορισμοί και οι ελλείψεις του νομοσχεδίου είναι πολλοί και σημαντικοί, και δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε την ψήφισή του, όπως θα έπρεπε. Τα έγγαμα άτομα, τα άτομα που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άντρες ή γυναίκες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/ριες δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από το νόμο αυτό, ενώ όσα άτομα είναι γονείς δεν θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τα στοιχεία τους στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!