Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Σχοινάς: Η ΕΕ έκανε πολλά για μεταναστευτικό αλλά απέτυχε στην αλληλεγγύη
[Lifo]: Σχοινάς: Η ΕΕ έκανε πολλά για μεταναστευτικό αλλά απέτυχε στην αλληλεγγύη

[Lifo]: Σχοινάς: Η ΕΕ έκανε πολλά για μεταναστευτικό αλλά απέτυχε στην αλληλεγγύη

Για αποτυχία αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις χώρες πρώτης υποδοχής έκανε λόγο ο Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας γα το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Η Ευρώπη δεν μπορεί να ζήσει σε συνθήκες μηδενικής μετανάστευσης , επισήμανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς ο οποίος ενώ παραδέχθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε σε συγκεκριμένες πτυχές του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Από το βήμα της Γερουσίας της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μίλησε στο πλαίσιο ενημέρωσης των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών για το σχεδιαζόμενο, νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει λύση στο θέμα της κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού έως το τέλος του 2020, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας, ενώ τόνισε το ρόλο της νέας ευρωπαϊκής ακτοφυλακής – συνοριοφυλακής, η οποία θα έχει πλέον δικούς τους πόρους και προσωπικό που θα φτάσουν, όπως είπε, τους 10.000 έως το τέλος της προγραμματικής περιόδου.

Λαμβάνοντας υπόψιν και τις τοποθετήσεις των βουλευτών που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, ο κ. Σχοινάς παρατήρησε ότι παρ’ όλες τις ατέλειές του, χωρίς το ευρωπαϊκό πλαίσιο, η διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος θα ήταν αδύνατη στη χώρα μας. Όπως είπε, «είμαστε καταδικασμένοι από την ιστορία, τη γεωγραφία και τη φύση πολιτικού και κοινωνικού μας συστήματος μας να διαχειριστούμε το προσφυγικό στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!