Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Σαλβίνι: Δεν θα συμπεριλάβουμε στην κυβέρνηση όσους έχασαν στις εκλογές
[Lifo]: Σαλβίνι: Δεν θα συμπεριλάβουμε στην κυβέρνηση όσους έχασαν στις εκλογές

[Lifo]: Σαλβίνι: Δεν θα συμπεριλάβουμε στην κυβέρνηση όσους έχασαν στις εκλογές

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι αναφέρθηκε στις μελλοντικές, πιθανές πολιτικές εξελίξεις, μιλώντας στους ξένους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Ιταλία.

«Πρέπει να είμαστε πιστοί στην εντολή δώδεκα εκατομμυρίων Ιταλών που διάλεξαν την κεντροδεξιά, και έξι εκατομμυρίων που εμπιστεύθηκαν την Λέγκα. Δεν θα συμπεριλάβουμε στην κυβέρνηση όσους έχασαν τις εκλογές», δήλωσε ο Σαλβίνι.

Παράλληλα, σχολίασε ότι το πρόγραμμα της κεντροδεξιάς μπορεί μεν να εμπλουτισθεί, αλλά όχι να ανατραπεί.

Ο επικεφαλής της Λέγκα κατέστησε σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένος να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση «πάση θυσία», για να αναλάβει κάποιο υπουργείο για λίγους μήνες.

Αναφερόμενος στη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ο Ματτέο Σαλβίνι είπε στους ξένους δημοσιογράφους ότι η κεντροδεξιά θα πάει στο προεδρικό μέγαρο για τις διαβουλεύσεις με μια ενιαία πρόταση.

«Αν κάποιοι θελήσουν να προσεγγίσουν την πρόταση αυτή, η αξιολόγηση θα γίνει από όλη την κεντροδεξιά παράταξη», προσθέτει

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, η στάση του Σαλβίνι είναι ένα έμμεσο «άνοιγμα» προς το κίνημα Πέντε Αστέρων, για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία.

Προς το παρόν, όμως, το κίνημα με υποψήφιο πρωθυπουργό των Λουίτζι Ντι Μάιο δείχνει να προτιμά να καταβάλει προσπάθειες με στόχο τον εντοπισμό κοινών προγραμματικών σημείων με την κεντροαριστερά, και όχι με την συντηρητική συμμαχία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!