Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ρώσος επιτέθηκε και κατέστρεψε τον διάσημο πίνακα με τον Ιβάν τον Τρομερό, το έργο που μισούν οι εθνικιστές
[Lifo]: Ρώσος επιτέθηκε και κατέστρεψε τον διάσημο πίνακα με τον Ιβάν τον Τρομερό, το έργο που μισούν οι εθνικιστές

[Lifo]: Ρώσος επιτέθηκε και κατέστρεψε τον διάσημο πίνακα με τον Ιβάν τον Τρομερό, το έργο που μισούν οι εθνικιστές

Ένας από τους πιο διάσημους πίνακες της Ρωσίας, ο οποίος απεικονίζει τον Τσάρο Ιβάν τον Τρομερό να θρηνεί έχοντας στην αγκαλιά του τον νεκρό του γιο, υπέστη σοβαρές βλάβες μετά από βανδαλισμό που δέχτηκε από έναν άντρα ο οποίος χρησιμοποίησε ένα μεταλλικό στύλο.

Ο καμβάς «Ιβάν ο Τρομερός και ο γιος του Ιβάν στις 16 Νοεμβρίου 1581» φιλοτεχνήθηκε από το διάσημο ρώσο ρεαλιστή Ιλιά Ρεπίν το 1885 και απεικονίζει τον τσάρο που κρατά τον γιο του στην αγκαλιά του ενώ ο ίδιος του έχει δώσει ένα θανάσιμο χτύπημα. Όμως την ιστορική αυτή στιγμή αμφισβητούν ορισμένοι Ρώσοι εθνικιστές για τους οποίους ο πίνακας αποτελεί «κόκκινο πανί».

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το υπουργείο Εσωτερικών, ο ανώνυμος ύποπτος φαίνεται να παραδέχεται την πράξη του, λέγοντας ότι πήγε να δει το έργο έχοντας καταναλώσει βότκα και πως ένιωσε συγκλονισμένος.

Η κρατική γκαλερί Tretyakov στο κέντρο της Μόσχας όπου εκτίθεται ο πίνακας είπε ότι ένας άνθρωπος επιτέθηκε στον καμβά λίγο πριν το κλείσιμο της το βράδυ της Παρασκευής.

Αναφέρει επίσης ότι ο άντρας κατάφερε να περάσει από μια ομάδα προσωπικού της γκαλερί, πήρε έναν από τους μεταλλικούς στύλους ασφαλείας που χρησιμοποιούσαν για να κρατήσουν το κοινό μακριά από το έργο και χτύπησε το προστατευτικό γυαλί αρκετές φορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!