Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ρωσία: Ο Ναβάλνι καταγγέλλει την «απαγωγή» συνεργάτη του – Στάλθηκε να υπηρετήσει στην Αρκτική
[Lifo]: Ρωσία: Ο Ναβάλνι καταγγέλλει την «απαγωγή» συνεργάτη του – Στάλθηκε να υπηρετήσει στην Αρκτική

[Lifo]: Ρωσία: Ο Ναβάλνι καταγγέλλει την «απαγωγή» συνεργάτη του – Στάλθηκε να υπηρετήσει στην Αρκτική

O Αλεξέι Ναβάλνι κατηγόρησε σήμερα τις Αρχές της Ρωσίας ότι «απήγαγαν» έναν συνεργάτη του και τον έστειλαν να υπηρετήσει τη θητεία του «κάπου στο Αρχανγκέλσκ»

Ο πολιτικός ακτιβιστής Αλεξέι Ναβάλνι κατηγόρησε σήμερα τις Αρχές της Ρωσίας του για την «απαγωγή » ενός συνεργάτη του, ο οποίος συνελήφθη αφού προηγήθηκε έρευνα στο σπίτι του και στάλθηκε αμέσως στην Αρκτική για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του.

«Έσπασαν την πόρτα (του σπιτιού) του Ρουσλάν Σαβεντίνοφ, τον άρπαξαν, τον έβαλαν αμέσως στο αεροπλάνο και τον έστειλαν κάπου στο Αρχανγκέλσκ όπου μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή, με αστυνομική συνοδεία», ανέφερε ο Ναβάλνι στο Twitter. Στην ίδια ανάρτηση υπάρχει ένα βίντεο που εικονίζει έναν νεαρό να μπαίνει σε ένα βανάκι της αστυνομίας και στη συνέχεια να βρίσκεται σε ένα χιονισμένο τοπίο, συνοδευόμενος από ένστολους άνδρες. Ο 23χρονος Ρουσλάν Σαβεντίνοφ συνεργάζεται με την οργάνωση του Ναβάλνι, το Ταμείο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που φέτος χαρακτηρίστηκε «πράκτορας του εξωτερικού». Σε βάρος της οργάνωσης έχει ξεκινήσει έρευνα με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον Ναβάλνι, ο νεαρός στάλθηκε σε μια στρατιωτική βάση στο νησί Νόβαγια Ζεμλιά, στον Αρκτικό κύκλο. «Κρατείται παράνομα. Είναι ένας πραγματικός πολιτικός κρατούμενος ή μάλλον εξόριστος», έγραψε στο μπλογκ του ο Ρώσος αντιφρονών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!