Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ρωσία: Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τα λείψανα ενός στρατηγού του Ναπολέοντα
[Lifo]: Ρωσία: Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τα λείψανα ενός στρατηγού του Ναπολέοντα

[Lifo]: Ρωσία: Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τα λείψανα ενός στρατηγού του Ναπολέοντα

Oi αρχαιολόγοι πιστεύουν πως ανακάλυψαν τα λείψανα ενός στρατηγού του Ναπολέοντα που σκοτώθηκε στην εκστρατεία στη Ρωσία το 1812

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι εντόπισαν τα λείψανα ενός έμπιστου στρατηγού του Ναπολέοντα Βοναπάρτη , ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της γαλλικής εκστρατείας στη Ρωσία το 1812.

Μάλιστα ζήτησαν να γίνουν εξετάσεις DNA στη Γαλλία, ώστε να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ταυτότητα του νεκρού.

Ο Σαρλ Ετιέν Γκουντέν ντε λα Σαρμπονιέρ τραυματίστηκε βαρύτατα από βλήμα κανονιού στις 19 Αυγούστου 1812 κατά τη διάρκεια της μάχης της Βαλουτίνα Γκόρα, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Σμολένσκ. Του ακρωτηρίασαν το αριστερό πόδι και πέθανε τρεις ημέρες αργότερα, σε ηλικία 44 ετών. Ο τάφος του δεν βρέθηκε ποτέ.

Μετά από πολύμηνες έρευνες, η ομάδα των αρχαιολόγων που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Πιερ Μαλινόφκσι, προέδρου του Γαλλορωσικού Ιδρύματος Ιστορικών και Στρατιωτικών Πρωτοβουλιών, ανακάλυψε στις αρχές Ιουλίου οστά που φέρουν ίχνη από τραύματα παρόμοια με εκείνα του στρατηγού Γκουντέν.

Για να ταυτοποιηθούν τα λείψανα θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις DNA στη Γαλλία, είπε ο Μαλινόφσκι, στο περιθώριο μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ρωσική Εταιρεία Στρατιωτικής Ιστορίας, που συμμετέχει επίσης σε αυτές τις έρευνες.

«Τους ζήτησα, και δεν το αρνήθηκαν, να πάρουν DNA από το λείψανο, να το στείλουν στη Γαλλία, στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Μασσαλίας», είπε, εξηγώντας ότι το γενετικό υλικό μπορεί να συγκριθεί εκεί με εκείνο του αδελφού του στρατηγού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!