Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις – Πώς υπολογίζονται
[Lifo]: Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις – Πώς υπολογίζονται

[Lifo]: Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις – Πώς υπολογίζονται

Περισσότεροι από 3,9 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου αναμένεται να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέσω του Taxis

Περισσότεροι από 3,9 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου αναμένεται να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Taxis.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του Taxis, θα επιλέγει τις οφειλές και θα εμφανίζεται η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Με την εισαγωγή τους στο σύστημα, ο οφειλέτης θα ενημερώνεται για το ύψος της οφειλής και για τις προσαυξήσεις με τις οποίες αυτή βαρύνεται. Θα απαντά κλικάροντας τα αντίστοιχα εικονίδια εάν είναι σε άλλη ρύθμιση ή όχι και το σύστημα αυτομάτως θα εμφανίζει το ύψος του εισοδήματος που είχε δηλώσει στην περυσινή φορολογική δήλωση, καθώς και τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων. Στη συνέχεια και εφόσον το εισόδημα υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ θα υπολογίζεται η φοροδοτική του ικανότητα, το ποσό δηλαδή που μπορεί να πληρώνει τον χρόνο.

Με βάση το στοιχείο αυτό και με δεδομένο ότι η ελάχιστη μηνιαία δόση καθορίστηκε σε 30 ευρώ και ο αριθμός των δόσεων ξεκινάει από τις 18 και φθάνει τις 120, θα διαμορφώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων που θα μπορεί ο φορολογούμενος να αποπληρώσει το χρέος του. Συγκεκριμένα, θα πληροφορείται τον αριθμό των δόσεων και την ελάχιστη δόση που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα. Με την ολοκλήρωση της αίτησης θα αναρτάται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων και θα εκδίδεται η Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής με βάση την οποία θα πρέπει να καταβληθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών η πρώτη δόση της ρύθμισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!