Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Reuters: Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ ποτέ δε συνδέθηκε με τις συνομιλίες για το χρέος
[Lifo]: Reuters: Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ ποτέ δε συνδέθηκε με τις συνομιλίες για το χρέος

[Lifo]: Reuters: Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ ποτέ δε συνδέθηκε με τις συνομιλίες για το χρέος

Μια ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ στις Πρέσπες και ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης, το πρακτορείο Reuters αναφέρει σε ανάλυσή του ότι οι εξελίξεις στο ονοματολογικό ενδέχεται να «βοηθήσουν» την χώρα μας στις διαβουλεύσεις για το χρέος, καθώς η Αθήνα προσέρχεται στις συζητήσεις «με διαφορετικό ηθικό».

«Με την επίτευξη της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να ενίσχυσε τις πιθανότητες να πείσει τους πιστωτές της Ελλάδας να συμφωνήσουν στην ελάφρυνση του χρέους», υποστηρίζει.

Με τη συμφωνία αυτή δίνεται η ευκαιρία να τερματιστεί μια διαμάχη 27 ετών που δυσκόλευε την επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα ανατολικά.

Ελπίζεται επίσης ότι ο νέος πολιτικός αέρας θα χαρίσει στην Αθήνα μια θερμότερη από το σύνηθες υποδοχή στο Eurogroup της Πέμπτης, όταν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα χαράξουν τα νέα βήματα της Ελλάδας για την έξοδό της από το πρόγραμμα, σύμφωνα με Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους. Σ’ αυτό περιλαμβάνεται και η πιθανή ελάφρυνση του χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει παραδεχτεί ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είναι ξεχωριστό θέμα από την ελάφρυνση του χρέους.

«Αισθάνομαι σαν τον σκακιστή που παίζει ταυτόχρονα σε δυο σκακιέρες επειδή υπάρχουν ταυτόχρονα οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό και οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του χρέους», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Ελπίζω, καθώς είχαμε μια πρόοδο χθες (σ.σ. στο ζήτημα του ονοματολογικού) να έχουμε το ίδιο και την επόμενη εβδομάδα, ίσως το πιο κρίσιμο για τη χώρα μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια», πρόσθεσε όμως ο πρωθυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!