Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Reuters: Κάτω από 1% και σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
[Lifo]: Reuters: Κάτω από 1% και σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

[Lifo]: Reuters: Κάτω από 1% και σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Κάτω από το 1% το 10ετές ομόλογο στην έναρξη της συνεδρίασης

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διατηρήθηκε κάτω από το 1%, μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, σύμφωνα με το Reuters.

Την Τετάρτη το κόστος δανεισμού για το ελληνικό δημόσιο έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 1% , στην πρόσφατη ιστορία. Ο διεθνής οικονομικός Τύπος υποδέχθηκε αυτή την εξέλιξη με θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων σημείωναν πτώση 1-3 μονάδων βάσης σε όλη την ευρωζώνη. Οι αποδόσεις στη νότια Ευρώπη επίσης ήταν χαμηλότερες, κάτι που δείχνει ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να προτιμούν ομόλογα που προσφέρουν θετική απόδοση, παρά τα πιο ασφαλή- όπως τα αρνητικά- που έχουν αρνητική απόδοση.

Τα διεθνή χρηματιστήρια υποχωρούν, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου μειώθηκαν 5 μονάδες βάσης στο 1,58% και η ισοτιμία του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις με τον νέο κοροναϊό προκάλεσαν ανησυχία για την παγκόσμια ανάπτυξη. Ανησυχίες που έδωσαν τον τόνο στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, καθώς η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης στο -0,40%.

Η ανησυχία ότι η εξάπλωση του κοροναϊού θα πλήξει την οικονομία της Ευρωζώνης επηρέασε τις πληθωριστικές προσδοκίες και προκάλεσε φημολογία ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία μείωσε τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να χαλαρώσει ξανά τη νομισματική πολιτική της φέτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!