Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ρεκόρ για πίνακα του Φερνάν Λεζέ: Πωλήθηκε 70 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία
[Lifo]: Ρεκόρ για πίνακα του Φερνάν Λεζέ: Πωλήθηκε 70 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

[Lifo]: Ρεκόρ για πίνακα του Φερνάν Λεζέ: Πωλήθηκε 70 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

Ένας πίνακας του γάλλου ζωγράφου Φερνάν Λεζέ πωλήθηκε 70 εκατομμύρια δολάρια στη δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Christie’s στη Νέα Υόρκη χθες το βράδυ, ένα ποσό που αποτελεί ρεκόρ για έργο του καλλιτέχνη.

H ελαιογραφία «Contraste de formes», διαστάσεων 100 x 81 εκατοστών, που φιλοτεχνήθηκε το 1913 από τον ζωγράφο ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Αρζαντάν της Νορμανδίας, εκτιμάτο στα 65 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο δημοπρασιών.

Το ποσό που προσφέρθηκε για τον συγκεκριμένο πίνακα, διαστάσεων 92 x 73 εκατοστών, αποτελεί σχεδόν το διπλάσιο του προηγουμένου ρεκόρ για τον γάλλο ζωγράφο (1881-1955), δηλαδή 39,2 εκατομμύρια δολάρια για το «Etude pour La femme en bleu» που πωλήθηκε το 2008 από τον οίκο Sotheby’s.

Ένα ακόμη ρεκόρ καταρρίφθηκε χθες, για τον βέλγο σουρεαλιστή Ρενέ Μαγκρίτ, του οποίου ο πίνακας «Η αυτοκρατορία του φωτός» (1949) πωλήθηκε έναντι 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο πίνακας «La corde sensible» του ίδιου ζωγράφου είχε πωληθεί 14,4 εκατομμύρια στερλίνες σε δημοπρασία του Christie’s στο Λονδίνο, δηλαδή 17,9 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με την τότε συναλλαγματική ισοτιμία.

Η τιμή που πωλήθηκε ξεπέρασε τις εκτιμήσεις –από 14 έως 18 εκατομμύρια δολάρια– του οίκου Christie’s.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!