Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Reaper: H παγκόσμια απειλή που προκαλεί δέος στους ειδικούς μπορεί να διαλύσει το ίντερνετ
[Lifo]: Reaper: H παγκόσμια απειλή που προκαλεί δέος στους ειδικούς μπορεί να διαλύσει το ίντερνετ

[Lifo]: Reaper: H παγκόσμια απειλή που προκαλεί δέος στους ειδικούς μπορεί να διαλύσει το ίντερνετ

Ειδικοί ισχυρίζονται πως έχουν εντοπίσει τον Reaper, ένα ταχέως αναπτυσσόμενο και εξελισσόμενο botnet το οποίο πιστεύεται ότι θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει μια τεράστια κατάρρευση του διαδικτύου.

Αυτό το botnet (δίκτυο προγραμμάτων ρομπότ) αποτελείται από εκατομμύρια συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, γνωστότερο ως «Internet of Things» (ή αλλιώς Διαδίκτυο των Πραγμάτων) και συγκρίνουν τη δύναμή του με το ήδη διαβόητο botnet Mirai, αλλά πιστεύουν ότι η απειλή αυτή είναι ταχύτερη σε ανάπτυξη.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, μια κυβερνοεπίθεση η οποία «έριξε» το μεγαλύτερο μέρος του Ίντερνετ στην Αμερική, προκλήθηκε από το «όπλο» που ονομάζεται Mirai και ήταν η μεγαλύτερη επίθεση του είδους της στην ιστορία, σύμφωνα με ειδικούς.

Θύμα της επίθεσης στις 21 Οκτωβρίου ήταν οι σέρβερ στην εταιρία Dyn, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών του συστήματος ονομάτων τομέων του Διαδικτύου (DNS), με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός λειτουργίας για πολλή ώρα ιστοχώροι όπως Twitter, Guardian, Netflix, Reddit, CNN και πολλοί άλλοι σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ήταν μία επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service), κατά την οποία ένα δίκτυο υπολογιστών που έχει μολυνθεί με ειδικό κακόβουλο λογισμικό, γνωστό ως botnet, συντονίζονται ώστε να «βομβαρδίσουν» με αιτήματα έναν σέρβερ μέχρι αυτός να καταρρεύσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!