Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ψηφίσματα ΑΠΘ για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας – Παρεμπόδισαν δύο συνεδριάσεις της Συγκλήτου
[Lifo]: Ψηφίσματα ΑΠΘ για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας – Παρεμπόδισαν δύο συνεδριάσεις της Συγκλήτου

[Lifo]: Ψηφίσματα ΑΠΘ για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας – Παρεμπόδισαν δύο συνεδριάσεις της Συγκλήτου

Δύο τμήματα του ΑΠΘ καταδικάζουν βίαιες συμπεριφορές σε βάρος των καθηγητών, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους για την αύξηση των περιστατικών.

Την έντονη ανησυχία τους για την αύξηση των συμβάντων βίας στους χώρους του Πανεπιστημίου, εκφράζουν σε ψηφίσματά τους, τα Τμήματα Ψυχολογίας και Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, έπειτα παρακωλύσεις συνεδριάσεων της Συγκλήτου.

Και τα δύο τμήματα καταδικάζουν βίαιες συμπεριφορές σε βάρος των καθηγητών, ενώ δηλώνουν την συμπαράστασή τους σε κάθε προσπάθεια των πανεπιστημιακών αρχών και της πολιτείας να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα βίας και ανομίας.

Το ψήφισμα του Τμήματος Ψυχολογίας

• Εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των συμβάντων βίας προς συναδέλφους και των επεισοδίων βίαιης παρακώλυσης της λειτουργίας θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου.

• Εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της για την υιοθέτηση βίαιων μεθόδων για την επιβολή απόψεων και τονίζει ότι τέτοια περιστατικά αποτελούν παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου.

• Καταδικάζει κάθε βίαιη συμπεριφορά, λεκτική και σωματική, και επισημαίνει ότι τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο.

• Συμπαρίσταται σε κάθε συνάδελφο που έχει υποστεί σωματική και λεκτική βία από όσους επιδιώκουν την επιβολή απόψεών τους με τη βία.

Το ψήφισμα του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Η Συνέλευση του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, στη συνεδρίαση με αριθμό 344/27-6-2019, συζήτησε τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Καθηγητής κύριος Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, στο κτίριο της Διοίκησης του ΑΠΘ στις 4 Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!