Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: O Ψηφιακός Βοηθός της Google θα ενημερώνει όσους καλεί ότι είναι ρομπότ
[Lifo]: O Ψηφιακός Βοηθός της Google θα ενημερώνει όσους καλεί ότι είναι ρομπότ

[Lifo]: O Ψηφιακός Βοηθός της Google θα ενημερώνει όσους καλεί ότι είναι ρομπότ

Η επίδειξη του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης Duplex της Google στο φετινό συνέδριο I/O ξεκίνησε μια καταιγίδα αντιδράσεων, η οποία αρνείται να καταλαγιάσει.

Ίσως η πιο πολυσυζητημένη στιγμή του συνεδρίου της I/O 2018 της Google ήταν η επίδειξη του demo που ο Ψηφιακός Βοηθός της Google Assistant καλεί ένα κομμωτήριο για να κλείσει κάποιο ραντεβού και ένα εστιατόριο για να πραγματοποιήσει μια κράτηση.

Όταν ο αρχικός ενθουσιασμός της επίδειξης πέρασε, ξεκίνησε ένας μεγάλος διάλογος για τις ηθικές προεκτάσεις μιας τέτοιας τεχνολογίας, αφού οι αποδέκτες των κλήσεων ήταν λογικό να μην καταλάβουν ότι συνομιλούσαν με ένα ρομπότ και όχι με έναν άνθρωπο.

Αρχικά υπήρχαν ερωτήματα σχετικά με τη φύση της εξαπάτησης σχετικά με ένα σύστημα που μιλάει σαν άνθρωπος αλλά κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει ότι είναι ρομπότ. Η Google απάντησε σε αυτά τα ερωτήματα επιβεβαιώνοντας ότι το σύστημα κλήσης AI θα ενημερώνει όσους καλεί ότι πρόκειται για λογισμικό, οπότε δεν υπάρχει σύγχυση.

Ακολούθησαν ανησυχίες σχετικά με το αν ηχογραφείται η κλήση. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Bloomberg, η εταιρεία – στην εβδομαδιαία συνάντηση προσωπικού του TGIF – επιβεβαίωσε ότι η τεχνολογία Duplex θα ενημερώνει το άτομο στην άλλη πλευρά της γραμμής ότι η κλήση καταγράφεται. Τα στελέχη της Google διαβεβαίωσαν επίσης τους υπαλλήλους ότι σκέφτονταν την αποκάλυψη και τις δεοντολογικές συνέπειες της τεχνολογίας ακόμη και πριν υποβληθούν στο I/O.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!