Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Η Ψυχομαγεία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι – Το νέο του φιλμ εξερευνά την τέχνη που γιατρεύει την ψυχή
[Lifo]: Η Ψυχομαγεία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι – Το νέο του φιλμ εξερευνά την τέχνη που γιατρεύει την ψυχή

[Lifo]: Η Ψυχομαγεία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι – Το νέο του φιλμ εξερευνά την τέχνη που γιατρεύει την ψυχή

To «Psychomagic – A Healing Art» του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι παρουσιάζει την εναλλακτική ψυχοθεραπεία

To «Psychomagic – A Healing Art» (Ψυχομαγεία-μια τέχνη που θεραπεύει) είναι το τελευταίο ντοκιμαντέρ του κινηματογραφιστή Αλεχάντρο Χοδορόφσκι που εξερευνά την ψυχοθεραπεία με αναπάντεχη προσέγγιση.

Ο γνωστός γαλλο-χιλιανός σκηνοθέτης, δηλώνει πως έχει δημιουργήσει μια εναλλακτική τεχνική θεραπείας και απελευθέρωσης του υποσυνείδητου μέσω της τέχνης, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή ψυχανάλυση. Ο ίδιος την περιγράφει στην ταινία του ως εξής: «Η ψυχομαγεία λειτουργεί μέσω της ποίησης και της εμπειρίας. Η ψυχανάλυση κοστίζει ακριβά και μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια. Η ψυχομαγεία είναι δωρεάν».

Ο Χοδορόφσκι πιστεύει πως όπως η γενετική πληροφορία μεταφέρεται από γενιά σε γενιά μέσω του DNA, επίσης πως κάθε άτομο έχει ένα «ψυχολογικό» DNA που δρα με παρόμοιο τρόπο. Θεωρεί ότι η δραματουργία και η ποίηση συνδέονται άμεσα με το υποσυνείδητο και με τη χρήση θεραπείας ψυχομαγείας, ένα άτομο μπορεί να απελευθερωθεί από οποιοδήποτε ψυχολογικό εμπόδιο.

Μαζί με την σύντροφό του και διευθύντρια φωτογραφίας, Pascale Montandon, ο σκηνοθέτης δηλώνει πως έχει πλέον αποφασίσει να ερευνήσει την έννοια του χρόνου. Πιστεύει ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενεργούν ως μια οντότητα. «Ο χρόνος είναι υπαρκτός. Την ίδια στιγμή είμαι στο παρελθόν, το παρόν και είμαι στο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!