Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: O πρώτος θάνατος ατμιστή προκαλεί ανησυχία μετά από μαζικά κρούσματα μυστηριώδους λοίμωξης στις ΗΠΑ
[Lifo]: O πρώτος θάνατος ατμιστή προκαλεί ανησυχία μετά από μαζικά  κρούσματα μυστηριώδους λοίμωξης στις ΗΠΑ

[Lifo]: O πρώτος θάνατος ατμιστή προκαλεί ανησυχία μετά από μαζικά κρούσματα μυστηριώδους λοίμωξης στις ΗΠΑ

Πολλά κρούσματα με ασθενείς και ένας θάνατος προκαλούν ανησυχία λόγω ηλεκτρονικού τσιγάρου

Ένας ασθενής έχει πεθάνει μετά την εμφάνιση μιας σοβαρής αναπνευστικής νόσου που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το άτμισμα. Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος τέτοιου είδους στις ΗΠΑ, εν μέσω εμφάνισης πολλών κρουσμάτων λένε αξιωματούχοι της υγειονομικής περίθαλψης.

Η αμερικανική υπηρεσία υγείας του Ιλινόις δήλωσε ότι ο ασθενής ήταν ατμιστής ηλικίας μεταξύ 17 και 38 ετών. Η είδηση για τον θάνατο του ασθενή έρχεται εν μέσω μιας έξαρσης εκδήλωσης πνευμονικής νόσου στις ΗΠΑ, την οποία οι αρχές έχουν συνδέσει με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων και τις συσκευές ατμισμού. Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για την αιτία.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσε ότι περίπου 200 άνθρωποι έχουν νοσήσει σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν βρήκαν έναν κοινό σύνδεσμο – εκτός από το άτμισμα – μεταξύ των ασθενών που έφτασαν στα νοσοκομεία.

Ο διευθυντής του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ δήλωσε: «Είμαστε λυπημένοι για τον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με το ξέσπασμα σοβαρής πνευμονικής νόσου σε άτομα που χρησιμοποιούν συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου ή συσκευές ατμισμού». «Αυτός ο τραγικός θάνατος ενισχύει τους σοβαρούς κινδύνους που συνδέονται με τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου», πρόσθεσε.

«Το άτμισμα εκθέτει τους χρήστες σε πολλές διαφορετικές ουσίες για τις οποίες έχουμε λίγες πληροφορίες σχετικά με τις σχετικές βλάβες που μπορεί να προκαλούν – όπως των αρωμάτων, της νικοτίνης, των κανναβινοειδών και των διαλυτών», αναφέρει ο Ρέντφιλντ. Ο ίδιος είπε ότι οι συσκευές που χρησιμοποιούνται δεν είναι ασφαλείς για τα παιδιά, τους νέους ενήλικες, τις έγκυες γυναίκες ή ακόμη και τους ενήλικες που συνήθως δεν χρησιμοποιούν προϊόντα καπνού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!