Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης μόλις άνοιξε και έχει ήδη 7.000 κρατήσεις
[Lifo]: Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης μόλις άνοιξε και έχει ήδη 7.000 κρατήσεις

[Lifo]: Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης μόλις άνοιξε και έχει ήδη 7.000 κρατήσεις

Στο «Under», που στα νορβηγικά σημαίνει «θαύμα», το μενού περιλαμβάνει 18 πιάτα

To Under, το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης άνοιξε στη Νορβηγία και ήδη 7.000 λάτρεις της θαλάσσιας ζωής και της αρχιτεκτονικής έχουν κάνει κράτηση για να απολαύσουν ένα γεύμα ανάμεσα στα ψάρια.

Το εστιατόριο ονομάζεται Under, που στα νορβηγικά σημαίνει «θαύμα», βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Νορβηγίας. Οπτικά μοιάζει με φαρδύ συμπαγή σωλήνα, μέρος του οποίου είναι βυθισμένο στη Βόρεια Θάλασσα.

Σχεδιάστηκε από τη νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρία Snoehetta, η οποία επιμελήθηκε επίσης την Όπερα του Όσλο και το Εθνικό Μουσείο-Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

«Η γοητεία είναι ακριβώς αυτή η μετάβαση, που ενώ είσαι πάνω από το νερό φτάνεις κάτω από τη θάλασσα, καθώς διασχίζεις το κτίριο. Το μεγάλο παράθυρο δείχνει το υποθαλάσσιο περιβάλλον όχι όπως ένα ενυδρείο, αλλά την πραγματική εικόνα», δήλωσε ο ιδρυτής της Snoehetta, Κέτιλ Τρένταλ Τούρσεν.

Μπαίνοντας στο Under αρχικά αισθάνεσαι σαν να μπαίνεις στη σάουνα, καθώς ξύλινες σανίδες καλύπτουν το επάνω τμήμα του, αλλά μια κάθοδος οκτώ μέτρων με σκάλα οδηγεί κάτω, στη μεγάλη τραπεζαρία όπου μπορούν να καθίσουν σχεδόν 40 επισκέπτες. Η αίθουσα χωρίζεται από την θάλασσα με ένα τεράστιο παράθυρο που προσφέρει πανοραμική θέα.

Ο Τούρσεν είπε ότι η κατασκευή μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλη κακοκαιρία και είναι σχεδιασμένη με τρόπο τέτοιο ώστε να αντέξει αυτό που αποκάλεσε «το κύμα του αιώνα».

Το εστιατόριο γεμίζει με φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, φιλτραρισμένο από το πρασινωπό χρώμα του νερού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!