Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η πρώτη Ελληνίδα νομικός στην Ακαδημία της Χάγης
[Lifo]: Η πρώτη Ελληνίδα νομικός στην Ακαδημία της Χάγης

[Lifo]: Η πρώτη Ελληνίδα νομικός στην Ακαδημία της Χάγης

Η Αναστασία Γραμματικάκη – Αλεξίου, ομότιμη καθηγήτρια νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), δέχθηκε πρόσκληση να διδάξει στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης

Η Αναστασία Γραμματικάκη – Αλεξίου, ομότιμη καθηγήτρια νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) , δέχθηκε πρόσκληση να διδάξει στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης.

Η κα Γραμματικάκη -Αλεξίου έγινε με αυτόν τον τρόπο η πρώτη Ελληνίδα νομικός που διδάσκει στα θερινά μαθήματα Διεθνούς Δικαίου της Ακαδημίας. Τα μαθήματά, με θέμα το συμφέρον του παιδιού στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 16 Αυγούστου.

Η Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης ιδρύθηκε το 1923 ως εργαλείο για την προώθηση της ειρήνης μέσω του διεθνούς δικαίου. Έκτοτε λειτουργεί στο Peace Palace στη Χάγη, ακριβώς δίπλα από το Διεθνές Δικαστήριο και το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο. Είναι κυρίως γνωστή για τα ετήσια θερινά (και πλέον και χειμερινά) μαθήματα Δημοσίου Διεθνούς και Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου, τα οποία παρακολουθούν περίπου 650 συμμετέχοντες από όλες τις χώρες του κόσμου εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Στους αποφοίτους των μαθημάτων συγκαταλέγονται γνωστοί νομικοί και δικηγόροι, δικαστές, ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες και πολιτικοί. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες επιστρέφουν αρκετά χρόνια αργότερα πλέον ως διδάσκοντες, όπως η Αναστασία Γραμματικάκη-Αλεξίου, η οποία είχε παρακολουθήσει για πρώτη φορά τα θερινά μαθήματα το 1969.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!