Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τα πρώτα ειδικά φανάρια για χρήστες smartphone τοποθετήθηκαν στην Ολλανδία
[Lifo]: Τα πρώτα ειδικά φανάρια για χρήστες smartphone τοποθετήθηκαν στην Ολλανδία

[Lifo]: Τα πρώτα ειδικά φανάρια για χρήστες smartphone τοποθετήθηκαν στην Ολλανδία

Οι φωτεινοί σηματοδότες που σχεδιάστηκαν για όσους δεν σηκώνουν το βλέμμα από το κινητό τους τηλέφωνο

Μια πόλη στην Ολλανδία τοποθέτησε τα πρώτα ειδικά φανάρια πεζοδρομίου σχεδιασμένα ειδικά για τους χρήστες smartphone  που διασχίζουν το δρόμο.

Οι LED ταινίες έχουν ενσωματωθεί στο έδαφος σε μια διάβαση πεζών στην πόλη Bodegraven, κοντά σε τρία σχολεία.

Οι αρχές προχώρησαν σ’ αυτή την κίνηση ελπίζοντας πως θα καταφέρουν να τραβήξουν την προσοχή των πεζών που είναι προσηλωμένοι συνεχώς στα smartphones τους και δεν ελέγχουν το δρόμο και τους φωτεινούς σηματοδότες.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα παιχνίδια, το WhatsApp και η μουσική είναι σημαντικοί περισπασμοί για τους ανθρώπους που μετακινούνται», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Kees Oskam ο οποίος πρόσθεσε πως αυτή η κατάσταση δύσκολα αλλάζει, αλλά ίσως με τα φανάρια αυτά αντιμετωπιστεί.

Το σύστημα που εφαρμόζεται ακόμη δοκιμαστικά ονομάζεται + Lichtlijn (φωτεινή γραμμή), αναπτύχθηκε από την τοπική εταιρεία HIG  και έχει προσελκύσει κριτική από το Σύνδεσμο Ασφάλειας Κυκλοφορίας της Ολλανδίας, WN.

«Δεν είναι καλή ιδέα να βοηθάμε τους χρήστες κινητών τηλεφώνων να κοιτούν τα τηλέφωνά τους», δήλωσε ο Jose de Jong από τον WN. «Δεν θέλουμε οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά όταν έχουμε να κάνουμε με την κυκλοφορία, ακόμα και όταν περπατoύν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!