Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Προς νέο αδιέξοδο οδεύει η Διάσκεψη των Προέδρων – Ποιους πρότεινε ο Βούτσης για το νέο ΕΣΡ
[Lifo]: Προς νέο αδιέξοδο οδεύει η Διάσκεψη των Προέδρων – Ποιους πρότεινε ο Βούτσης για το νέο ΕΣΡ

[Lifo]: Προς νέο αδιέξοδο οδεύει η Διάσκεψη των Προέδρων – Ποιους πρότεινε ο Βούτσης για το νέο ΕΣΡ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προτείνουν να ληφθεί η απόφαση μετά την ετυμηγορία του ΣτΕ

Σε νέο «αδιέξοδο στην προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ οδηγείται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής καθώς από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης διαφαίνεται πως δεν επιτυγχάνεται η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 4/5.

Κατά την εισήγησή του στη Διάσκεψη, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί στην ευθύνη που της αναλογεί από το Σύνταγμα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ είναι πάρα πολλές και οι εκκρεμότητες που δημιουργεί η μη δημιουργία του είναι πάρα πολλές και πολύ σοβαρές και εμείς έχουμε το μέρος της ευθύνης που κατά το Σύνταγμα μας αναλογεί. Είναι ένα πλήθος ζητημάτων, πλήθος ελεγκτικών, ρυθμιστικών και ουσία κανονιστικών διαδικασιών, με βάση τις οποίες το ΕΣΡ διαμορφώνει το τηλεοπτικό τοπίο. Υπάρχει λοιπόν μια αναπηρία παρατεταμένη που δημιουργεί πολλά προβλήματα», είπε ο Νίκος Βούτσης.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις να υπάρξει αναμονή της Βουλής έως την απόφαση του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αυτή δεν έχει θεσμικό και κοινοβουλευτικό επιχείρημα, διότι καθώς υπάρχουν διαφορετικά κόμματα, αυτό το επιχείρημα θα μπορούσε να είναι «παντός καιρού» και μάλιστα για μια υποχρέωση του Συντάγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!