Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Προληπτική γραμμή με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους ζητά η ΕΚΤ
[Lifo]: Προληπτική γραμμή με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους ζητά η ΕΚΤ

[Lifo]: Προληπτική γραμμή με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους ζητά η ΕΚΤ

Προληπτικό πρόγραμμα «με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους» ζητά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής της Ευρωτράπεζας στην Ελλάδα, Φραντσέσκο Ντρούντι.

Σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική, ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην Ελλάδα τεκμηριώνει τη θέση της Ευρωτράπεζας για μια προληπτική γραμμή στήριξης μετά τον Αύγουστο.

Ο κ. Ντρούντι εξηγεί ότι το προληπτικό πρόγραμμα θα διατηρούσε το waiver για τα ελληνικά ομόλογα, θα προλάμβανε τις διακυμάνσεις στις καταθέσεις, θα επιτάχυνε την άρση των capital controls και θα επέτρεπε τη συμπερίληψη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ξεκαθαρίζει ωστόσο, η απόφαση «εναπόκειται πλήρως» στην ελληνική κυβέρνηση.

«Παρά τη μεταβλητότητα στις αγορές λόγω των διεθνών εξελίξεων τους τελευταίους μήνες, η αύξηση των διαφορών αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων, ήταν εντονότερη από ό,τι σε άλλες χώρες, κι αυτό υποδηλώνει ότι το κλίμα στις αγορές σχετικά με την Ελλάδα παραμένει μάλλον ασταθές και εύθραυστο» προειδοποιεί.

Ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην Ελλάδα διαμηνύει στην ελληνική κυβέρνηση ότι «τα μέτρα για το χρέος δεν θα πρέπει να συνδέονται με όρους πολιτικής. Ένα μεγάλο μέρος τους, εξηγεί, θα έπρεπε να ληφθεί άμεσα με τη λήξη του προγράμματος. Και κάποια άλλα να συνδεθούν με τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ως προς την πορεία της 4ης αξιολόγησης, ο κ. Ντρούντι μιλά για την ανάγκη επιτάχυνσης της προσπάθειας με ορόσημο τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!