Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Προκαλεί ο Tσαβούσογλου: Τα Ίμια ειναι τουρκικό έδαφος
[Lifo]: Προκαλεί ο Tσαβούσογλου: Τα Ίμια ειναι τουρκικό έδαφος

[Lifo]: Προκαλεί ο Tσαβούσογλου: Τα Ίμια ειναι τουρκικό έδαφος

Nέες ευθείες αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο

Σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Ιμίων προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών, σχετικά με τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το καθεστώς 18 το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

«Δεν αποδεχόμαστε την de facto κατάσταση», δηλώνει ο  Τσαβούσογλου, απαντώντας στην επερώτηση των βουλευτών στο τουρκικό Κοινοβούλιο

Συγκεκριμένα στην απάντηση του, που έρχεται μετά τις συνεχείς αμφισβητήσεις της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν και τον Γιλντιρίμ,  αναφέρει:

«Τα βασικά διεθνή έγγραφα ως προς την κυριότητα των νησιών στο Αιγαίο είναι η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και η Συνθήκη των Παρισίων του 1947. Σε αυτές τις συνθήκες αναφέρονται λεπτομερώς οι Οι θέσεις της χώρας μας έχουν τεθεί υπόψη της κοινής γνώμης με  ποικίλες ανακοινώσεις του Υπουργείου μου από το 1996 έως και σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα αποδεχθούμε τη δημιουργία από την Ελλάδα ενδεχόμενων de facto καταστάσεων επί γεωγραφικών σχηματισμών με αμφισβητούμενο καθεστώς και, σε περίπτωση απόπειρας, ανακοινώνεται ότι αυτά δεν θα έχουν αποτέλεσμα από νομική σκοπιά». 

Αφού αναφέρεται σε διερευνητικές συνομιλίες επί Πρωθυπουργίας του Ετσεβίτ το 2002, ο Τσαβούσογλου σημειώνει στη συνέχεια ότι  «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της χώρας μας ως προς τις βραχονησίδες των Ιμίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!