Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Προανακριτική Novartis: Χωρίς κουκούλες η εξέταση των προστευόμενων μαρτύρων
[Lifo]: Προανακριτική Novartis: Χωρίς κουκούλες η εξέταση των προστευόμενων μαρτύρων

[Lifo]: Προανακριτική Novartis: Χωρίς κουκούλες η εξέταση των προστευόμενων μαρτύρων

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα καταθέσουν χωρίς μέσο κάλυψης των χαρακτηριστικών τους

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis , «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» αναμένεται να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον του εξαμελούς κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη, με τις κωδικές ονομασίες τους, χωρίς κουκούλες, μάσκες, ή άλλο μέσο αλλοίωσης των χαρακτηριστικών τους. Το ίδιο συνέβη και όταν κατέθεσαν ενώπιον των αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη και Ευάγγελου Ζαχαρή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής έχει ήδη λάβει την απάντηση στην επιστολή του, που επαληθεύει την υπόθεση των βουλευτών της ΝΔ ότι η κατάθεση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στους αντιεισαγγελείς, στις 4 Δεκεμβρίου 2019, έγινε με αυτοπρόσωπη παρουσία και χωρίς κουκούλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Για αυτό στην έκθεση των καταθέσεων δεν περιγράφονταν άλλες ειδικές συνθήκες, πλην της πιστοποίησης ότι είναι οι αποκαλούμενοι «Κελέση» και «Σαράφης» από αστυνομικό της αρμόδιας υπηρεσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του για την κατάθεση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων χωρίς κουκούλες, καταγγέλλοντας τη ΝΔ για απόπειρα εκφοβισμού τους, όπως και για μετατροπή της διαδικασίας σε ζούγκλα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η εξέταση χωρίς μέσα κάλυψης των χαρακτηριστικών των προστατευόμενων μαρτύρων συνιστά παραβίαση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!