Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 10 kmh
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Lifo]: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εναντίον social media για τις ψευδείς ειδήσεις και το bullying
[Lifo]: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εναντίον social media για τις ψευδείς ειδήσεις και το bullying

[Lifo]: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εναντίον social media για τις ψευδείς ειδήσεις και το bullying

«Oι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ακόμα πολλά να μάθουν για τις ευθύνες τους»

Αυστηρό μήνυμα προς τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, έστειλε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σχετικά με τις πολιτικές αντιμετώπισης των φαινομένων διαδικτυακού εκφοβισμού και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Μιλώντας στο BBC, ο δούκας του Κέιμπριτζ και μέλος της ομάδας δράσης “Cyberbullying Task Force” του Βασιλικού Ιδρύματος, κινήθηκε σε πολύ αυστηρούς τόνους.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ υπενθύμισε πως τα social media, που δημιουργήθηκαν ως μέσο σύνδεσης με άλλους ανθρώπους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάδοση παραπληροφόρησης ή ρητορικής μίσους.

«Έχουμε δει ότι η τεχνολογία που μπορεί να σας επιτρέψει να αναπτύξετε μια διαδικτυακή κοινότητα γύρω από ένα κοινό χόμπι ή ενδιαφέρον μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να οργανώσει τη βία» είπε.

«Η πλατφόρμα που μπορεί να σας επιτρέψει να εξυμνήσετε τη διαφορετικότητα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να απομονωθείτε σε έναν πολιτιστικό και πολιτικό θάλαμο αντήχησης (δίκτυα επικοινωνίας μεταξύ ατόμων με τις ίδιες απόψεις -echo chamber). Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να συγχαρούμε ο ένας τον άλλο για τα ορόσημα και τις επιτυχίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ομαλοποίηση ρητορικής γεμάτης χολή και μίσος» τόνισε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Harper’s Bazaar.

«Ανησυχώ γιατί οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ακόμα πολλά να μάθουν για τις ευθύνες που συνεπάγεται η σημαντική εξουσία τους» πρόσθεσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, διευκρινίζοντας ότι μίλησε περισσότερο με ελπίδα παρά με θυμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!