Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Πρέσπες 2019: Το πρόγραμματων εκδηλώσεων – Θα τιμηθεί η προσφορά του αείμνηστου Νίκου Μουτσόπουλου
[Lifo]: Πρέσπες 2019: Το πρόγραμματων εκδηλώσεων – Θα τιμηθεί η προσφορά του αείμνηστου Νίκου Μουτσόπουλου

[Lifo]: Πρέσπες 2019: Το πρόγραμματων εκδηλώσεων – Θα τιμηθεί η προσφορά του αείμνηστου Νίκου Μουτσόπουλου

Την Πέμπτη ανοίγει η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων Πρέσπες 2019

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την έναρξη του μακροβιότερου ελληνικού Φεστιβάλ που γίνεται εκτός της πρωτεύουσας και δεν είναι άλλο από τις εκδηλώσεις των Πρεσπών .

Οι προετοιμασίες ολοκληρώνονται τόσο στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου όσο στην Φλώρινα και το Λιμνοχώρι Αμυνταίου, όπου θα πραγματοποιηθούν μεγάλες μουσικές βραδιές.

Οι εκδηλώσεις των Πρεσπών φέτος γιορτάζουν. Γίνονται τριάντα ετών και όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής τους Γιώργος Λιάνης, “ξεκίνησαν το 1989 όταν ήμουν σε ηλικία 47 ετών και σήμερα είμαι 77 χρονών. Σας ομολογώ ότι είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος για την μεγάλη αυτή διαδρομή που έχουμε διανύσει”.

Ο κ. Λιάνης, με την ορμή και το πάθος που τον διακρίνει δηλώνει ότι “οι φετινές εκδηλώσεις θα ‘ναι καλύτερες όχι μόνο από τις περσινές αλλά θα ναι κι οι ωραιότερες των τελευταίων ετών, όχι μόνο γιατί υπάρχει συγκινητική ανταπόκριση από τους ανθρώπους στην Φλώρινα αλλά και από το γεγονός ότι φέτος υπάρχουν καλλιτέχνες που έρχονται για πρώτη φορά στην περιοχή των Πρεσπών”.

Οι φετινές εκδηλώσεις εκτός από την μυσταγωγική βραδιά του Αγ. Αχιλλείου με την Καρυοφιλλιά Καραμπέτη και τον Μανώλη Μητσιά στο πρώτο μέρος και την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Τουρκάλα Dilek kos στο δεύτερο μέρος έχουν την σχετική διασπορά τους τόσο στο Λιμνοχώρι, δίπλα στην λίμνη Ζάζαρη, όσο κα στην πόλη της Φλώρινας, στην νέα πλατεία και στο γραφικό ποτάμι της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!