Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο Πούτιν κάλεσε τους Βρετανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Ρωσία
[Lifo]: Ο Πούτιν κάλεσε τους Βρετανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Ρωσία

[Lifo]: Ο Πούτιν κάλεσε τους Βρετανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Ρωσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τους Βρετανούς επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στο εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στη Ρωσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε σήμερα στο Κρεμλίνο σημαίνοντες εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Βρετανίας που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος της Glencore Αϊβαν Γκλάζενμπεργκ, ο πρόεδρος της BP Ρόμπερτ Ντάντλι, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Vitol Ίαν Τέιλορ.

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τους Βρετανούς επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στο εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι στον τομέα αυτό έχει προγραμματισθεί «να γίνουν επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αναπτυχθούν οι πιο σημαντικοί τομείς της οικονομίας και του τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών».

Αντιλαμβανόμενος την απορία που ενδεχομένως προκάλεσαν τα μεγέθη των ποσών που θα διατεθούν για επενδύσεις στα δημόσια αυτά έργα, ο Ρώσος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας :

«Δεν έκανα λάθος, πρόκειται πράγματι για επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και στην περίπτωση αυτή είμαι πεπεισμένος ότι οι δικές σας εταιρείες θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σ’ αυτά τα έργα. Η αγορά είναι αρκετά μεγάλη».

Παράλληλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων θα έχει πολλαπλό αποτέλεσμα για την δυναμική ανάπτυξη όλης της χώρας και ότι «προσφέρει σημαντικές δυνατότητες στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στους βρετανικούς επιχειρηματικούς κύκλους».

Ο πρόεδρος Πούτιν ανάφερε ότι οι βρετανικές επενδύσεις στην οικονομία της Ρωσικής Ομοσπονδίας αντιστοιχούν στο 23,8% , ενώ οι ρωσικές επενδύσεις στην βρετανική οικονομία υπερβαίνουν τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από ρωσικής πλευράς στην συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τους Βρετανούς επιχειρηματίες, συμμετείχαν οι σύμβουλοι του προέδρου Αντρέι Μπελοούσοφ και Γιούρι Ουσακόφ, ο πρόεδρος της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν, ο υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ορέσκιν ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιούλινα και ο ο πρόεδρος του RDIF (Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων) Κιρίλ Ντμίτριεφ.

Η Ρωσία στα προσεχή πέντε χρόνια θα διαθέσει μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ποσά που θα υπερβαίνουν τα 25 τρισεκατομμύρια ρούβλια.

Ένα από τα μεγαλόπνοα έργα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων είναι και η επέκταση του οδικού δικτύου, για το οποίο θα διατεθούν 6,35 τρισεκατομμύρια ρούβλια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS/Ria Novosti

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!