Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Το Ποτάμι παίρνει πρωτοβουλία για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας
[Lifo]: Το Ποτάμι παίρνει πρωτοβουλία για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

[Lifo]: Το Ποτάμι παίρνει πρωτοβουλία για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Θα συνεπικουρεί την εκάστοτε κυβέρνηση στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων

Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για την θεσμοθέτηση και λειτουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που θα συνεπικουρεί την εκάστοτε κυβέρνηση στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων, παίρνει το Ποτάμι σύμφωνα με την τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στην εκδήλωση του Κινήματος για τα εθνικά θέματα στο Ζάππειο.

Παρόντων του Προέδρου της πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, της συντονίστριας Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, του καθηγητή και Προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκά Τσούκαλη, του ομότιμου καθηγητή και πρώην αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστου Ροζάκη αλλά και του Ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτου Κύρκου και του πρέσβη ε.τ. και του υπεύθυνου Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού Γιώργου Κακλίκη ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις.

«Όλοι μιλούν για συνεννόηση αλλά θεσμοθετημένους θεσμούς συνεννόησης δεν έχουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Κακλίκης παρουσίασε την πρόταση του Κινήματος αναφέροντας: «Το Ποτάμι κρίνει κορυφαία πολιτική επιταγή την θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που θα συνεπικουρεί την εκάστοτε κυβέρνηση στην λήψη κρίσιμων αποφάσεών που αφορούν στην ασφάλειά της χώρας. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας θα είναι επιφορτισμένο με την επίβλεψη όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική, τη στρατηγική άμυνα, τον συντονισμό πληροφοριών και την ασφάλεια των πόρων, χωρίς βέβαια να υποκαθιστά το ΚΥΣΕΑ το οποίο είναι αμιγώς κυβερνητικό σώμα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!