Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Lifo]: Ποσό ρεκόρ για το χειρόγραφο μανιφέστο των Ολυμπιακών Αγώνων – 8,8 εκατ. δολάρια
[Lifo]: Ποσό ρεκόρ για το χειρόγραφο μανιφέστο των Ολυμπιακών Αγώνων – 8,8 εκατ. δολάρια

[Lifo]: Ποσό ρεκόρ για το χειρόγραφο μανιφέστο των Ολυμπιακών Αγώνων – 8,8 εκατ. δολάρια

Έναντι 8,8 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε το μανιφέστο των Ολυμπιακών Αγώνων που έγραψε ο Πιερ ντε Κουμπερτέν πριν 127 χρόνια

Το αρχικό μανιφέστο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων , κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και έγινε το πιο ακριβό «κομμάτι» αθλητικών αναμνηστικών που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία , καθώς ο άγνωστος πλειοδότης κατέβαλε 8,8 εκατ. δολάρια (7,9 εκατομμύρια ευρώ).

Οι ειδικοί, ανέμεναν ότι το 127 ετών έγγραφο, θα πουληθεί έναντι έως και ενός εκατομμυρίου δολαρίων, αλλά στην σχετική διαδικασία η τιμή του εκτοξεύτηκε μετά από έναν «πόλεμο» υποβολής προσφορών, που είχε διάρκεια μεγαλύτερη των 12 λεπτών μεταξύ τριών διεθνών αγοραστών, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Το έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από τον ιδρυτή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (1984), Πιερ ντε Κουμπερτέν το 1892, αναφέρεται στο σκεπτικό για την αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων και ήταν ο πρόδρομός τους για την διεξαγωγή τέσσερα χρόνια αργότερα στην Αθήνα.

«Το σημερινό αποτέλεσμα του ρεκόρ είναι μαρτυρία για το όραμα του Πιερ ντε Κουμπερτέν πριν από περισσότερο από έναν αιώνα και το σεβασμό τον οποίο εξακολουθούν να απολαμβάνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες», δήλωσε ο ανώτερος ειδικός του Sotheby, Σέλμπι Κίφερ. «Αυτό σηματοδοτεί την υψηλότερη τιμή σε περισσότερες από τρεις δεκαετίες στο Sotheby’s».

Μια φανέλα της Γιάνκις της Νέας Υόρκης που φορούσε ο Μπέιμπ Ρας, ήταν προηγουμένως το πιο ακριβό αντικείμενο αθλητικών αναμνηστικών, αφού πωλήθηκε για 5,64 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!