Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 15 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Πώς η «documenta 14» κάνοντας έλλειμμα 7 εκατ. ευρώ έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας
[Lifo]: Πώς η «documenta 14» κάνοντας έλλειμμα 7 εκατ. ευρώ  έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας

[Lifo]: Πώς η «documenta 14» κάνοντας έλλειμμα 7 εκατ. ευρώ έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας

Δημοσίευμα του Spiegel αποκαλύπτει τα οικονομικά της «πανάκριβης διοργάνωσης» που σώθηκε τελευταία στιγμή από τις αρχές της Έσσης και πλέον εξετάζονται από επιτροπή

Λίγο πριν την αυλαία της φιλόδοξης documenta14 τα οικονομικά στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο από τον γερμανικό τύπο καθώς η έκθεση, η οποία για πρώτη φορά φέτος μοιράστηκε μεταξύ του Κάσελ και άλλης πόλης -της Αθήνας- ολοκληρώνεται με έλλειμμα ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ.

Το Spiegel αναφέρει μάλιστα πως η πόλη και το κράτος της Έσσης κλήθηκαν να καταβάλουν οικονομική βοήθεια τρεις εβδομάδες πριν από το προγραμματισμένο τέλος με εγγύηση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ έκαστος.

Αιτία του υψηλού ελλείμματος είναι όπως αναφέρεται από τον γερμανικό τύπο η πτώση του αριθμού τον επισκεπτών στο Κάσελ τον Αύγουστο, το υψηλό κόστος των μέτρων ασφαλείας τόσο στο Κάσελ, όσο και στην Αθήνα, το κόστος μεταφοράς των έργων από την Ελλάδα στη Γερμανία και τα έξοδα λειτουργίας στην Αθήνα. 

Πού σπαταλήθηκαν τα χρήματα και τι υπολογίστηκε λάθος; Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως κανείς δεν πίστευε ότι ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα θα ήταν τόσο τρομακτικά υψηλός, επειδή οι χώροι έκθεσης έπρεπε να ψυχθούν σε συνθήκες 40 βαθμών που επικρατούσαν στην Αθήνα το καλοκαίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!