Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας και άλλες 32 πόλεις για τις συλλογικές συμβάσεις
[Lifo]: Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας και άλλες 32 πόλεις για τις συλλογικές συμβάσεις

[Lifo]: Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας και άλλες 32 πόλεις για τις συλλογικές συμβάσεις

Περισσότερα από 470 σωματεία συναντιούνται σήμερα σε αντίστοιχα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και αίτημα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, με περισσότερα από 470 σωματεία να συναντιούνται σήμερα σε αντίστοιχα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε 32 πόλεις.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κάλεσε “όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν Ομοσπονδίες – Εργατικά Κέντρα – Συνδικάτα για τις Συλλογικές Συμβάσεις σε όλη τη χώρα”. 

Οι διαδηλωτές ζητούν την κατάργηση των “αντεργατικών” νόμων των τελευταίων ετών και υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Επίσης, στο πλαίσιο της διαδήλωσης, εργαζόμενοι σκοπεύουν να παραδώσουν στη Βουλή το δικό τους σχέδιο νόμου, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων.

“Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Καταθέτουμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής). Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος! Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!Καλούμε τους συναδέλφους μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας!” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!