Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πλήρης στήριξη της Γερμανίας σε Κύπρο για τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ
[Lifo]: Πλήρης στήριξη της Γερμανίας σε Κύπρο για τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ

[Lifo]: Πλήρης στήριξη της Γερμανίας σε Κύπρο για τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ

Την πλήρη στήριξή της προς την Κύπρο εξέφρασε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας σε σχέση με τις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Την αλληλεγγύη της Γερμανίας προς την Κύπρο, για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ , εξέφρασε η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ , στον Κύπριο ομόλογό της, Σάββα Αγγελίδη.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, που βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο των ενεργειών για ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο PESCO, αναφέρθηκε στις ομόφωνες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λήψη κυρώσεων έναντι της Τουρκίας και εξέφρασε πρόθεση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να διασφαλίσει ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ θα υλοποιηθούν.

Ο Κύπριο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τη Γερμανίδα ομόλογό του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, την κυπριακή ΑΟΖ και τις τουρκικές ενέργειες ενώ αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών τους στους τομείς της άμυνας της και ασφάλειας.

Ακόμα, η Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ ενημερώθηκε ξανά και για τη μεταφορά γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard από την Τουρκία στα κατεχόμενα και δεσμεύτηκε να αξιολογήσει τα στοιχεία. Αναφερόμενος στο θέμα πάντως, ο Κύπριος Υπουργός σημείωσε ότι αυτά τα ζητήματα αφορούν αρκετές δικαιοδοσίες εντός της Γερμανίας και πρέπει να υπάρχει προσοχή στον τρόπο διαχείρισης του θέματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!