Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί πρόσβασης των τελευταίων ετών και γιατί είναι εύκολο να παραβιαστούν
[Lifo]: Οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί πρόσβασης των τελευταίων ετών και γιατί είναι εύκολο να παραβιαστούν

[Lifo]: Οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί πρόσβασης των τελευταίων ετών και γιατί είναι εύκολο να παραβιαστούν

Ερευνητές αποκάλυψαν τους πιο συνηθισμένους κωδικούς των τελευταίων ετών και κάποια από τα αποτελέσματα μοιάζουν αστεία αν δεν ήταν ανησυχητικά, καθώς αποδεικνύουν πως οι περισσότεροι εξακολουθούν να μην παίρνουν σοβαρά το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας.

Το Virginia Tech University σε συνεργασία με το Dashlane ανέλυσαν περισσότερους από 61 εκατομμύρια κωδικούς από 107 online υπηρεσίες τα τελευταία 8 χρόνια, αποκαλύπτοντας τους πιο συνηθισμένους και το πώς τους εμπνέονται οι χρήστες.

Η λίστα με τους κωδικούς δείχνει πως πολλοί άνθρωποι εμπνέονται τους κωδικούς που χρησιμοποιούν στο διαδίκτυο από τα αγαπημένα τους συγκροτήματα, ταινίες, τραγουδιστές και ποδοσφαιρικές ομάδες, ενώ πολύ ψηλά στη συχνότητα χρήσης ήταν επίσης συναισθηματικά φορτισμένες φράσεις όπως τα «I love you» και «f*** you».

Ειδικότερα, στις πιο δημοφιλείς ομάδες περιλαμβάνονται οι Liverpool, Chelsea, Arsenal και Barcelona, στα συγκροτήματα οι Slipknot, Metallica, Nirvana, Green Day και Blink 182, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν για κωδικό το όνομα ενός brand, με συνηθέστερα τα LinkedIn, MySpace, Mustang και Playboy.

Ανάμεσα στις επιλογές υπάρχουν φυσικά και τα QWERTY και 123456, ενώ το «password walking» έδωσε σε πολλούς την ιδέα να φτιάξουν κωδικούς όπως τα 1q2w3e4r και 1qaz2wsx, που προκύπτουν μέσω της εναλλαγής γειτονικών κουμπιών στο πληκτρολόγιο.

Password Walking

- 1q2w3e4r

- 1qaz2wsx

- 1qazxsw2

- zaq12wsx

- !qaz2wsx

- (email protected)

Αγάπη και μίσος

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!