Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Οι πιο δυσαρεστημένοι της ΕΕ είναι οι Έλληνες – Τι δείχνει το Ευρωβαρόμετρο
[Lifo]: Οι πιο δυσαρεστημένοι της ΕΕ είναι οι Έλληνες – Τι δείχνει το Ευρωβαρόμετρο

[Lifo]: Οι πιο δυσαρεστημένοι της ΕΕ είναι οι Έλληνες – Τι δείχνει το Ευρωβαρόμετρο

Παρότι η πλειονότητα των Ευρωπαίων εκφράζει αισιοδοξία για το μέλλον και θεωρεί ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι καλή, οι πιο δυσαρεστημένοι της ΕΕ παραμένουν οι Έλληνες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε σήμερα, πραγματοποιήθηκε μεταξύ 17 και 28 Μαρτίου.

Ειδικότερα, γενική δυσαρέσκεια καταγράφεται στην Ελλάδα, αν και σύμφωνα με την έρευνα η κατάσταση βελτιώνεται κυρίως σε ό,τι αφορά στις προοπτικές για το μέλλον.

Όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους και την προσωπική επαγγελματική τους κατάσταση, θετικά απάντησε το 35% και το 30% αντίστοιχα των ερωτηθέντων Ελλήνων, έναντι 71% και 61% συνολικά στην ΕΕ.

Επίσης, το 50% των Ελλήνων που έλαβαν μέρος στην έρευνα θεωρεί πως η κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει και πως τα χειρότερα έρχονται. Το ποσοστό αυτό, αν και είναι μειωμένο κατά εννιά μονάδες σε σχέση με το φθινόπωρο, απέχει 11 μονάδες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε γενικές γραμμές, οι Έλληνες είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι της ΕΕ από τη ζωή τους, σε ποσοστό 52%. Πάντως καταγράφεται μείωση της δυσαρέσκειας κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το φθινόπωρο.

Στην ΕΕ των 28 αλλά και στην ευρωζώνη, οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους κατά 83%. Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα τους, θετική τη χαρακτηρίζει το 51% των ερωτηθέντων σε σχέση με 6% στην Ελλάδα και αρνητική το 47%, σε σχέση με 94% στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το 98% των ερωτηθέντων θωρεί την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κακή, ποσοστό σταθερό σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του φθινοπώρου 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!