Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Οι ποινές του ΚΟΚ για όσους οδηγούν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α)
[Lifo]: Οι ποινές του ΚΟΚ για όσους οδηγούν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α)

[Lifo]: Οι ποινές του ΚΟΚ για όσους οδηγούν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α)

Η έξοδος των αδειούχων για τις διακοπές του Αυγούστου κορυφώνεται και, όπως κάθε χρόνο, αναρίθμητοι οδηγοί παρανομούν στις Εθνικές Οδούς, οδηγώντας στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης – Τι ποινές προβλέπει ο ΚΟΚ

Η έξοδος των αδειούχων για τις διακοπές του Αυγούστου κορυφώνεται και, όπως κάθε χρόνο, αναρίθμητοι οδηγοί παρανομούν στις Εθνικές Οδούς, οδηγώντας στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α) .

Στις περιπτώσεις μαζικής εξόδου ή επιστροφής, είναι συχνό φαινόμενο οι Λ.Ε.Α να φρακάρουν με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων και περιπολικών που ανταποκρίνονται σε κάποιο έκτακτο περιστατικό ή ανάγκη.

Οι ποινές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έχει πλέον αλλάξει και δεν προβλέπεται κανέναν χρηματικό πρόστιμο για όσους μπαίνουν σε Λ.Ε.Α. Ωστόσο οι παραβάτες, στερούνται πλέον για περισσότερο χρόνο το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας τους. Συγκεκριμένα, για όσους παρανομούν, επιβάλλεται αφαίρεση διπλώματος, πινακίδων του οχήματος και άδειας κυκλοφορίας για εξήντα ημέρες.

Παράλληλα αφαιρούνται εννέα πόντοι στο ΣΕΣΟ (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών).

Το LiFO.gr επικοινώνησε με την Τροχαία Αθηνών για ένα σχόλιο σχετικά με την κατάργηση του χρηματικού προστίμου. «Έχει αυξηθεί η διάρκεια αφαίρεσης διπλώματος και πινακίδων, που είναι μεγαλύτερη ποινή από το χρηματικό πρόστιμο», μας εξηγούν. «Αρκετοί παραβάτες συνειδητά αγνοούσαν τα χρηματικά πρόστιμα, ή το ποσό αυτό ήταν ασήμαντο για αυτούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!