Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ο πίνακας «Η Κυρία με τη γούνα» δεν είναι του Ελ Γκρέκο – Αποκάλυψη για το διάσημο έργο
[Lifo]: Ο πίνακας «Η Κυρία με τη γούνα» δεν είναι του Ελ Γκρέκο – Αποκάλυψη για το διάσημο έργο

[Lifo]: Ο πίνακας «Η Κυρία με τη γούνα» δεν είναι του Ελ Γκρέκο – Αποκάλυψη για το διάσημο έργο

Λύθηκε το μυστήριο με τον πίνακα που λανθασμένα αποδίδονταν στον Ελ Γκρέκο

Το μυστήριο πίσω από την προέλευση ενός από τους πιο γνωστούς πίνακες της Σκωτίας λύθηκε και αποκαλύπτεται πως το έργο δεν ανήκει στον Ελ Γκρέκο.

Ο πίνακας «Η κυρία με τη γούνα» θεωρούνταν για πολλά χρόνια πως ήταν έργο του Κρητικού Ελ Γκρέκο, από τον 16ο αιώνα. Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες που ανέλαβαν τώρα μια λεπτομερή επιστημονική ανάλυση του αριστουργηματικού έργου, το οποίο ανήκει στα Μουσεία της Γλασκόβης, έχουν διαπιστώσει ότι στην πραγματικότητα τον πίνακα ζωγράφισε ο Ισπανός καλλιτέχνης Αλόνσο Σάντσεθ Κοέλιο.

Η ταυτότητα του ζωγράφου αποτέλεσε αντικείμενο συνεχούς συζήτησης για περισσότερα από 100 χρόνια και η αμφισβήτηση του Ελ Γκρέκο ως δημιουργού, είναι μια θεωρία που κέρδιζε έδαφος τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο ενώ το έργο αποδίδονταν λανθασμένα στον Ελ Γκρέκο, δεν υπήρχε καμία ένδειξη για το ποιος θα μπορούσε να ήταν ο πραγματικός δημιουργός.

Οι ειδικοί προσπάθησαν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο με τεχνικές εξετάσεις που έγιναν αρχικά από το Museo Nacional del Prado στη Μαδρίτη το 2014. Πιο πρόσφατα, εμπειρογνώμονες από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και τα Μουσεία της Γλασκόβης συνέκριναν τον πίνακα με τα έργα του Έλ Γκρέκο και άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών όπως ο Κοέλιο για να κατανοήσουν την προέλευσή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!