Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Πέτσας: Οι έξι ειδικές ρυθμίσεις για το άσυλο στους πρόσφυγες
[Lifo]: Πέτσας: Οι έξι ειδικές ρυθμίσεις για το άσυλο στους πρόσφυγες

[Lifo]: Πέτσας: Οι έξι ειδικές ρυθμίσεις για το άσυλο στους πρόσφυγες

Οι ειδικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για το άσυλο

Τις ειδικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για τη διαδικασία αίτησης και χορήγησης ασύλου , έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου .

Συγκεκριμένα, τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι τα εξής:

- Επιταχύνεται η διαδικασία χορήγησης ή απόρριψης της αίτησης ασύλου, με μείωση των βημάτων για την εξέταση των αιτήσεων, κατάργηση του τέταρτου βαθμού κρίσης, και μεταφορά της εκδίκασης των υποθέσεων στα Πρωτοδικεία με ακυρωτικό έλεγχο.

- Διατηρούνται οι Επιτροπές Προσφυγών ως δεύτερος βαθμός κρίσης.

- Προβλέπονται μονομελείς και τριμελείς συνθέσεις διότι έχει αποδειχθεί από τα στατιστικά των δικαστηρίων ότι η μονομελής σύνθεση εκδίδει τις αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα.

- Προβλέπεται ότι σε περίπτωση που οι αλλοδαποί κατά την υποδοχή δεν συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις μεταφοράς τους σε άλλες δομές, τεκμαίρεται ότι δεν επιθυμούν την προστασία και παραπέμπονται σε διαδικασίες επιστροφής.

- Μετά την καταγραφή, εφόσον οι αιτούντες τελικά παραμένουν στο σύστημα αλλά δεν συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις μεταφοράς, τότε, η αίτησή τους εξετάζεται με ταχύρρυθμη εξέταση εντός 3 ημερών. Και αυτό διότι συνάγεται ότι έχουν υποβάλει την αίτηση μόνο για να καθυστερήσουν την απομάκρυνσή τους. Σε κάθε περίπτωση, παραβιάζουν το καθήκον συνεργασίας τους και αυτό επιφέρει συνέπειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!