Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: «Οι πέτρες μιλούν» στο Μουσείο της Ακρόπολης – Η πολιτιστική δράση με είσοδο ελεύθερη
[Lifo]: «Οι πέτρες μιλούν» στο Μουσείο της Ακρόπολης – Η πολιτιστική δράση με είσοδο ελεύθερη

[Lifo]: «Οι πέτρες μιλούν» στο Μουσείο της Ακρόπολης – Η πολιτιστική δράση με είσοδο ελεύθερη

Στο Μουσείο Ακρόπολης φιλοξενείται από τις 4 Οκτωβρίου και για όλο τον μήνα η πολιτιστική δράση «Οι πέτρες μιλούν»

Κάτω από τον Iερό Bράχο, στο Μουσείο Ακρόπολης , εκεί όπου εκτίθενται τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής κλασικής τέχνης, φιλοξενείται από τις 4 Οκτωβρίου και για όλο τον μήνα η πολιτιστική δράση «Οι πέτρες μιλούν».

Θεατρικά δρώμενα που αναδεικνύουν κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αποδίδονται σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά) σε μια πρωτότυπη σύλληψη, η οποία έχει γίνει αποδεκτή με ενθουσιασμό από τουρίστες και Έλληνες, καθώς παράλληλα με την επίσκεψή τους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και το λόγο των αρχαίων τραγικών, ποιητών και φιλοσόφων. Η παρακολούθηση της δράσης άλλωστε είναι ελεύθερη για όλους και όλες.

Πρόκειται για μία προσφορά, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, που φέτος έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στη συνδιοργάνωση της δράσης. Ιδέες και σύμβολα που η Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της τέχνης, ήρωες διαχρονικοί ζωντανεύουν μέσα από τις «Πέτρες (που) μιλούν». Στόχος της δράσης, η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο το εύρος της: τις τέχνες και τα γράμματα. Έτσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι θεατές παρακολουθούν το προοίμιο της «Οδύσσειας» (και σε μελοποιημένη απόδοση), αποσπάσματα από τον Επιτάφιο λόγο του Περικλή, από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την «Ρητορική» του Αριστοτέλη, την Παλατινή Ανθολογία, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και τον Ομηρικό Ύμνο στην Αφροδίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!