Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Πέθανε η ηθοποιός Μαρία Ζαφειράκη
[Lifo]: Πέθανε η ηθοποιός Μαρία Ζαφειράκη

[Lifo]: Πέθανε η ηθοποιός Μαρία Ζαφειράκη

Γνωστή από ερμηνείες της στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και το θέατρο

Πέθανε η ηθοποιός Μαρία Ζαφειράκη σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Η Μαρία Ζαφειράκη, γνωστή από ερμηνείες της στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και το θέατρο απεβίωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, στις 4 μ.μ. από το νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής.

Στην ιστοσελίδα του, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της Μαρίας Ζαφειράκη και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της, στους φίλους της και στους συναδέλφους της, και σημειώνει: «Η Μαρία γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε στην δραματική σχολή του Μιχαηλίδη. Υπήρξε ένας άνθρωπος του θεάτρου πιστή στην τέχνη της που πάλεψε για να κρατήσει υψηλά τα πιστεύω της.

Από το ξεκίνημα της ως ηθοποιός έγινε μέλος του ΣΕΗ (28/01/1956).

Δούλεψε παραπάνω από 40 χρόνια στο θέατρο με την πρώτη της εμφάνιση το 1955 στο έργο ΟΘΕΛΛΟΣ του Σαίξπηρ με τον θίασο του Καρούσου που ανέβηκε στο θέατρο ΕΣΠΕΡΟΣ στην Θεσσαλονίκη. Πλούσια ήταν η παρουσία της και στον κινηματογράφο, την τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο όπου έλαβε μέρος σε διάφορα θεατρικά έργα αλλά και σε εκπομπές συνέχειας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της, στους φίλους της και στους συναδέλφους της».

Φιλμογραφία
Το χάραμα (1994)
Άλκηστη (1986) (Ζαμπέλη)
Τα τσακάλια (1981)
Ισόβια (1980) (Όλγα Μάγερ)
Ένας νομοταγής πολίτης (1974) (Καλλιόπη Μοναχογιού)
Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) (Βάρνα)
Ερωτική συμφωνία (1972)
Η ώρα της αλήθειας (1969)(Ελένη Απέργη)
Τα παιδιά του λιμανιού (1969)
Η κραυγή μιας αθώας (1969)
Επί εσχάτη προδοσία (1968)
Το κανόνι και τ΄αηδόνι (1968)
Αργυρώ η προδομένη τσελιγκοπούλα (1968)
Καρδιές που ξέρουν ν’αγαπούν (1967)
Κατάρα είναι ο χωρισμός (1967)
Πυρετός στην άσφαλτο (1967)
Ο μπαμπάς μου κι εγώ (1963)

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!