Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για την «Αντιγόνη» του Σάββα Στρούμπου και της Ομάδας Σημείο Μηδέν
[Lifo]: Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για την «Αντιγόνη» του Σάββα Στρούμπου και της Ομάδας Σημείο Μηδέν

[Lifo]: Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για την «Αντιγόνη» του Σάββα Στρούμπου και της Ομάδας Σημείο Μηδέν

Μετά τη επιτυχία της παράστασης στο θέατρο Άττις, η θεατρική Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει για πρώτη φορά έργο της σε ανοιχτά θέατρα

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από τη θεατρική Ομάδα Σημείο Μηδέν ξεκινάει την περιοδεία της σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Μετά το επτάμηνο εργαστήριο της ομάδας πάνω στην αρχαία τραγωδία και τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση στο θέατρο Άττις, είναι η πρώτη φορά που η Ομάδα Σημείο Μηδέν θα παρουσιάσει έργο της σε ανοιχτά θέατρα.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Σάββα Στρούμπο, «Η αρχαία τραγωδία είναι τελετουργικό θέατρο προς τιμήν του θεού Διόνυσου, θεού της γονιμότητας και της βίας, της μεταμόρφωσης και των ενστίκτων. Βγαίνει μέσα από το συλλογικό ασυνείδητο της κοινωνίας. Μελετάει τη Ζωή στα ακραία όρια της φύσης, της ύπαρξης και της ιστορίας. Είναι ένα βιοπολιτικό θέατρο, που ασκεί δριμύτατη κριτική στο δημοκρατικό πολίτευμα που το γέννησε, με σκοπό το ίδιο αυτό πολίτευμα να βαθαίνει διαρκώς τα χειραφετητικά του χαρακτηριστικά».

«Η Τραγωδία, παιδί και μήτρα της φιλοσοφίας και της δημοκρατίας, είναι θέατρο καθολικής αμφισβήτησης. Μας προσκαλεί σε μια ριζική επαναξιολόγηση όλων των αξιών της ζωής, με το βλέμμα στραμμένο στον ενεργό και χειραφετημένο πολίτη σε διαρκή εγρήγορση» συμπληρώνει ο σκηνοθέτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!