Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πέη ταύρων, κρασί με ποντίκια και ένα τυρί με σοκαριστική γεύση στο Μουσείο Αηδιαστικών Τροφίμων
[Lifo]: Πέη ταύρων, κρασί με ποντίκια και ένα τυρί με σοκαριστική γεύση στο Μουσείο Αηδιαστικών Τροφίμων

[Lifo]: Πέη ταύρων, κρασί με ποντίκια και ένα τυρί με σοκαριστική γεύση στο Μουσείο Αηδιαστικών Τροφίμων

Άνοιξε στη Σουηδία και θέλει γερό στομάχι

Σχεδόν 80 τρόφιμα που ελάχιστοι θα δοκίμαζαν και προκαλούν αποστροφή είναι τα εκθέματα στο Μουσείο των Αηδιαστικών Τροφίμων που άνοιξε στη Σουηδία.

Ενώ πολλοί έρχονται για το σοκ, ο διευθυντής του μουσείου λέει ότι ελπίζει πως οι επισκέπτες θα συνειδητοποιήσουν ότι η αηδία είναι στο μάτι ή το στομάχι του θεατή και πως είναι μια έννοια αρκετά περίπλοκη.

Ένα γερό στομάχι και ένα ανοιχτό μυαλό είναι απαραίτητα πολεμοφόδια για όποιον θέλει να επισκεφτεί το μουσείο που άνοιξε τις πύλες του στη σουηδική πόλη του Μάλμε.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, περιλαμβάνει 80 τρόφιμα από όλο τον κόσμο. Μερικά από αυτά μπορεί κανείς να τα μυρίσει ή και να τα γευθεί.

«Δεν πρέπει να να κρίνουμε επιπόλαια τα τρόφιμα άλλων πολιτισμών ως αηδιαστικά επειδή τα τρόφιμά μας είναι εξίσου αηδιαστικά μέσα από τη ματιά μιας άλλης κουλτούρας», λέει ο διευθυντής του μουσείου Andreas Ahrens στην DW.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει για παράδειγμα το Su Callu Sardu. Πρόκειται για ένα τυρί από τη Σαρδηνία το οποίο φτιάχνεται μετά τη σφαγή μωρού κατσίκας που όμως η κοιλιά του είναι γεμάτη από το γάλα της μητέρας. Στη συνέχεια το στομάχι αφαιρείται και δένεται για να γίνει στο εσωτερικό του το τυρί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!