Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Παυλόπουλος: Η συνθήκη της Λωζάννης ισχύει στο ακέραιο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες
[Lifo]: Παυλόπουλος: Η συνθήκη της Λωζάννης ισχύει στο ακέραιο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες

[Lifo]: Παυλόπουλος: Η συνθήκη της Λωζάννης ισχύει στο ακέραιο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι στις προκλήσεις της Τουρκίας «απαντάμε με αποφασιστικότητα, μια αποφασιστικότητα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να τις ανεχθούμε»

Απαντώντας σε όσους αμφισβητούν τη συνθήκη της Λωζάννης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε σήμερα από τα Χανιά, πως οποίοι αμφισβητούν τα σύνορα της χώρας μας, αμφισβητούν και τα σύνορα της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι η συνθήκη της Λωζάννης ισχύει στο ακέραιο και δεν αφήνει, όπως είπε, κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες.

«Η συνθήκη της Λωζάννης του 1923 η οποία έκτοτε έως σήμερα και στο διηνεκές θα αποτελεί τη συνθήκη με βάση την οποία καθορίζονται τα σύνορα της Ελλάδας με την γειτονική Τουρκία. Που βέβαια μέσα στην πορεία του χρόνου ακριβώς λόγω της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα σύνορα αυτά πλέον είναι και σύνορα της ΕΕ», είπε, κατά τη διάρκεια της αντιφώνησης του, στο επίσημο γεύμα που του παρατέθηκε στη λέσχη αξιωματικών φρουράς Κρήτης.

«Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό προκλήσεις από τη γείτονα Τουρκία και από την ηγεσία της. Δεν έχει σημασία που οφείλονται αυτές οι προκλήσεις. Σημασία έχει ότι υπάρχει ότι γίνονται. Και σημασία έχει ότι εμείς δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, ούτε να αποδίδουμε σε εσωτερική κατανάλωση της Τουρκίας, ούτε σε τάσεις λαϊκισμού των ηγετών της αυτές τις προκλήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!