Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Ο Παυλόπουλος απαντά στο τουρκικό ΥΠΕΞ: Αν χρειαστεί θα επιβάλλουμε τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου
[Lifo]: Ο Παυλόπουλος απαντά στο τουρκικό ΥΠΕΞ: Αν χρειαστεί θα επιβάλλουμε τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

[Lifo]: Ο Παυλόπουλος απαντά στο τουρκικό ΥΠΕΞ: Αν χρειαστεί θα επιβάλλουμε τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

Να σεβαστεί το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο κάλεσε την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, λίγες ώρες μετά την οξεία ανακοίνωση της Άγκυρας για το Αιγαίο και το Κυπριακό.

Να σεβαστεί το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο κάλεσε την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, λίγες ώρες μετά την οξεία ανακοίνωση της Άγκυρας γ ια το Αιγαίο και το Κυπριακό.

«Στέλνουμε στην Τουρκία το μήνυμα ότι εμάς, τους Έλληνες, το παρελθόν μάς διδάσκει όχι τη διχόνοια και την εκδίκηση, αλλά την ανάγκη εμπέδωσης της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης» δήλωσε ο ανώτατο πολιτειακός «παράγοντας», κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την άλωση της Τριπολιτσάς.

Αυτό όμως, έσπευσε να προσθέσει, «προϋποθέτει τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου, πολλώ μάλλον όταν από τον σεβασμό αυτόν εξαρτάται και η ευρωπαϊκή της προοπτική».

Διαμήνυσε μάλιστα, ότι «αν χρειαστεί, θα επιβάλλουμε τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου», ενώ υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα έχει τη στήριξη των συμμάχων στο ΝΑΤΟ και των εταίρων στην Ε.Ε.».

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση, εξαπολύοντας δριμύτατα πυρά προς Αθήνα, Λευκωσία και Κάιρο.

Κάνοντας λόγο για «ανεδαφικούς ισχυρισμούς», η Άγκυρα κατήγγειλε τις «μαξιμαλιστικές εθνικιστικές πολιτικές», οι οποίες «δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο».

«Οι χώρες αυτές δεν έχουν ούτε την εξουσία, ούτε την υπευθυνότητα να πουν λέξη σχετικά με τα προβλήματα στο Αιγαίο και το ζήτημα της Κύπρου» συνέχισε, σε αυστηρό τόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!