Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πάτε Άμστερνταμ; Τότε μπορεί οι αλλαγές που ετοιμάζει η πόλη να σας επηρεάσουν
[Lifo]: Πάτε Άμστερνταμ; Τότε μπορεί οι αλλαγές που ετοιμάζει η πόλη να σας επηρεάσουν

[Lifo]: Πάτε Άμστερνταμ; Τότε μπορεί οι αλλαγές που ετοιμάζει η πόλη να σας επηρεάσουν

Το Άμστερνταμ μπαίνει και αυτό στη λίστα με τις πόλεις που αν και αναπτύχθηκαν ραγδαία από τον τουρισμό, τώρα θέλει να βάλει φρένο στις ανεξέλεγκτες συνέπειες από τη μαζική προσέλευση.

Aν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην πόλη, τότε ίσως από την επόμενη χρονιά την βρείτε λίγο αλλαγμένη.

Για το Άμστερνταμ έφτασε η ώρα να ελέγξει τη ροή των τουριστών που κατακλύζουν τους δρόμους του, με την εφαρμογή σειράς μέτρων.

Η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον περιορισμό των δυνατοτήτων διαμονής και της αύξησης των φόρων, όπως προβλέπει σχέδιο της δημοτικής αρχής.

Περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, αριθμός μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της.

Οι ορδές των τουριστών κατακλύζουν τα γραφικά σοκάκια της πόλης και τα κανάλια, αλλά η αγενής συμπεριφορά μερίδας τουριστών και οι φθορές στην πόλη προκαλούν σε πολλούς κατοίκους ένα αίσθημα εξάντλησης και δυσφορίας.

Το σχέδιο, που εκπονεί η νέα δημοτική αρχή, στοχεύει στην «εξεύρεση μιας νέας ισορροπίας», όπως επισημαίνεται στο αντίγραφό του που περιήλθε σήμερα στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Ο τουρισμός αποτελεί κομμάτι της διεθνούς κουλτούρας του Άμστερνταμ, που εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να υπεραγαπάμε» τονίζεται στο σχέδιο.

Όμως «η δημόσια όχληση, η συνεχής ροή τουριστών και τα απορρίμματα (που συσσωρεύονται) προκαλούν σε ορισμένες συνοικίες πολύ μεγάλη πίεση» συμπληρώνεται στο έγγραφο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!