Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Παρουσιάστηκε το πρώτο drone της Πολεμικής Αεροπορίας – Πώς θα αξιοποιείται
[Lifo]: Παρουσιάστηκε το πρώτο drone της Πολεμικής Αεροπορίας – Πώς θα αξιοποιείται

[Lifo]: Παρουσιάστηκε το πρώτο drone της Πολεμικής Αεροπορίας – Πώς θα αξιοποιείται

Το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας παρουσιάστηκε σήμερα στη Λάρισα

Το πρώτο drone της Πολεμικής Αεροπορίας παρουσιάστηκε σήμερα στην 110 Πτέρυγα Μάχης – Αεροπορική Βάση Λάρισας ενώ πραγματοποίησε πτήση πάνω από τη Θεσσαλία.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρουσιάστηκε από την αμερικανική εταιρεία General Atomics Aeronautical Systems στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα το πρωί στην 110 Πτέρυγα Μάχης το αμερικανικό drone MQ-9 guardian και οι δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης το drone επιχείρησε σε τέσσερα σενάρια. Το πρώτο σενάριο αφορούσε διάσωση ναυαγού στην περιοχή των παραλίων του νομού Λάρισας, το δεύτερο παρακολούθηση κομβόι φορτηγών στην περιοχή της Πιερίας, το τρίτο σενάριο περιλάμβανε έρευνα, επιχείρηση και διάσωση μεταναστών στην περιοχή της Λέσβου και το τέταρτο αφορούσε καταγραφή και επιτήρηση φωτιάς στην περιοχή της Λάρισας. Στους δημοσιογράφους παρουσιάστηκαν οι πολύ σημαντικές δυνατότητες του συγκεκριμένου αερόπλοιου, ενώ επισημάνθηκε πως μπορεί να συνεργάζεται άριστα με τα ελληνικά F 16.

Το drone μπορεί να πετάξει πάνω από 40 ώρες επιχειρώντας σε ολόκληρη την περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου. Εχει δυνατότητα να προσγειωθεί σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο για ανεφοδιασμό διαθέτει δύο κάμερες (μία θερμική και μία ημέρας), καθώς και τη δυνατότητα να συλλέγει αλλά και να συγκρίνει στοιχεία που έχει καταγράψει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!