Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Παραιτείται και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας
[Lifo]: Παραιτείται και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας

[Lifo]: Παραιτείται και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας

Γνωστοποίησε πως προτίθεται να παραιτηθεί από την θέση της βουλευτού

Μετά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη , η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου γνωστοποίησε επίσης την πρόθεσή της να μην κάνει χρήση της σχετικής τροπολογίας και να παραιτηθεί από τη θέση της βουλευτού, από τη στιγμή που είναι υποψήφια της ΝΔ στην Ευρωβουλή.

Σε ανάρτησή της στα social media η κ. Ασημακοπούλου τονίζει πως «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς» προσθέτοντας πως «αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραιτείται από βουλευτής καθώς ανέφερε πως δεν σκοπεύει να κάνει χρήση της τροπολογίας που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Υπενθυμίζεται πως με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, οι βουλευτές θα μπορούν πλέον να ανακηρύσσονται υποψήφιοι και να εκλέγονται μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χωρίς προηγουμένως να παραιτηθούν του βουλευτικού τους αξιώματος.

Διατηρείται, πάντως, το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με εκείνη του ευρωβουλευτή.

Ο βουλευτής, από τη στιγμή που θα εκλεγεί στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να αναλάβει ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αν δεν παραιτηθεί προηγουμένως από τη βουλευτική του έδρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!