Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Παρατείνεται η προφυλάκιση τεσσάρων Ουκρανών ναυτών στην Μόσχα
[Lifo]: Παρατείνεται η προφυλάκιση τεσσάρων Ουκρανών ναυτών στην Μόσχα

[Lifo]: Παρατείνεται η προφυλάκιση τεσσάρων Ουκρανών ναυτών στην Μόσχα

Το Ρωσικό δικαστήριο αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισης τεσσάρων από τους 24 Ουκρανούς ναύτες που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Για τρεις μήνες παρατάθηκε, μετά από απόφαση Ρωσικού δικαστηρίου, η προφυλάκιση των τεσσάρων από τους 24 Ουκρανούς ναύτες που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Το δικαστήριο Λεφόρτοφκσι της Μόσχας παράτεινε την προφυλάκισή τους έπειτα από τη σύλληψή τους με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα στον πορθμό του Κερτς.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, η συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, παρίστατο η αρμόδια επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ουκρανικής βουλής Λουντμίλα Ντενίσοβα. « Κύριος σκοπός της επίσκεψης μου είναι η υποστήριξη», δήλωσε η Ντενίσοβα.

Η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) είχε αιτηθεί την παράταση της προφυλάκισης για όλους τους Ουκρανούς ναύτες. Η δικαστική απόφαση για τους υπόλοιπους αναμένεται.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2018, Ρώσοι μεθοριακοί φρουροί κοντά στα παράλια της Κριμαίας άνοιξαν πυρ εναντίον τριών πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, που είχαν αποπλεύσει από την Οδησσό με προορισμό την Μαριούπολη.

Εν συνεχεία συνέλαβαν τα πλοία και τα πληρώματα τους, ενώ κατά την διάρκεια της επιχείρησης τρεις Ουκρανοί ναύτες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την ρωσική πλευρά, τα ουκρανικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τους κανόνες ναυσιπλοΐας που διέπουν την διέλευση πολεμικών πλοίων μέσω των χωρικών υδάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην περίπτωση που θέλουν να εισέλθουν από τη Μαύρη Θάλασσα στην Αζοφική Θάλασσα.

Οι 24 Ουκρανοί ναύτες, όλοι τους Ουκρανοί πολίτες, μεταφέρθηκαν από την Συμφερούπολη σε φυλακές της Μόσχας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!