Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Παραγωγός φουά γκρα κατηγορεί ακτιβιστές για 500 νεκρές πάπιες
[Lifo]: Παραγωγός φουά γκρα κατηγορεί ακτιβιστές για 500 νεκρές πάπιες

[Lifo]: Παραγωγός φουά γκρα κατηγορεί ακτιβιστές για 500 νεκρές πάπιες

Περίπου 500 πάπιες πέθαναν ή θα θανατωθούν σε φάρμα στο Βέλγιο με τον παραγωγό να κατηγορεί ακτιβιστές

Ένας Βέλγος παραγωγός φουά γκρα κατηγορεί ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων για 500 πάπιες που πέθαναν ή θα θανατωθούν στην φάρμα του.

Ο Filip Callemeyn ανέφερε στο BBC ότι 183 πάπιες πέθαναν από στρες που προκλήθηκε από τη διαμαρτυρία και άλλες 300 θα θανατωθούν την Τρίτη. Από την πλευρά τους οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι δεν ευθύνονται για τον θάνατο των ζώων. Οι 40 διαδηλωτές ζητούσαν το κλείσιμο της φάρμας στη Δυτική Φλάνδρα. Σημειώνεται ότι η φάρμα θα κλείσει το 2023. Το φουά γκρα παρασκευάζεται σε ελεγχόμενες εκτροφές όπου τα ζώα διατρέφονται υπερβολικά και με τη βία προκειμένου να αποθηκεύσουν λίπος στο συκώτι τους. Οι φιλοζωικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως η μέθοδος αυτή είναι απάνθρωπη. Η παραγωγή φουά γκρα έχει απαγορευτεί σε αρκετές χώρες, ενώ στη Φλάνδρα θα απαγορευτεί στο τέλος το 2023.

Οι ακτιβιστές, που ανήκουν σε μία ομάδα η οποία λέγεται Animal Resistance, εισέβαλαν στη φάρμα και κολλήθηκαν στα κλουβιά πριν φτάσει η αστυνομία. Σε μία δήλωση που μαγνητοσκοπήθηκε δίπλα στα κλουβιά, οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι οι πάπιες δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και ζούσαν σε συνθήκες στρες τραυματίζοντας η μία την άλλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!