Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Πανδαιμόνιο για την κάνναβη στον Καναδά – Ξεπουλάνε τα καταστήματα και δεν τους φτάνει
[Lifo]: Πανδαιμόνιο για την κάνναβη στον Καναδά – Ξεπουλάνε τα καταστήματα και δεν τους φτάνει

[Lifo]: Πανδαιμόνιο για την κάνναβη στον Καναδά – Ξεπουλάνε τα καταστήματα και δεν τους φτάνει

Η μεγάλη ζήτηση άδειασε τα ράφια

Τεράστια εμπορική επιτυχία σημειώνει η αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης στον Καναδά με τις προμήθειες να μην φτάνουν για όλους.

Δύο εβδομάδες μετά την νομιμοποίηση και τις εντυπωσιακές εικόνες από την πρώτη μέρα, η ζήτηση παραμένει μεγάλη και το απόθεμα μικρό.

Τα ράφια αδειάζουν και πολλά καταστήματα αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την απροσδόκητα υψηλή ζήτηση ενώ σε μεγάλο μέρος της χώρας η κάνναβη έχει εξαντληθεί εδώ και μέρες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός ιδιοκτήτη, που λέει στον Guardian πως διώχνει εδώ και καιρό εκατό πελάτες κάθε μέρα καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει νέο προϊόν για πώληση.

«Δεν υπάρχει αρκετή νόμιμη μαριχουάνα για να καλύψει όλη τη ζήτηση στον Καναδά», δήλωσε η Rosalie Wyonch, αναλύτρια στο Ινστιτούτο CD Howe. «Οι ελλείψεις ήρθαν ταχύτερα από ό, τι θα περίμενα, αλλά η έρευνά μας είχε δείξει ότι θα υπάρξουν ελλείψεις κατά το πρώτο έτος της νομιμοποίησης».

Ο συνδυασμός των αυστηρών κανονιστικών πλαισίων, διανομής λιανικής και λογιστικής μαζί με τις απεργίες στα ταχυδρομεία σε ολόκληρη τη χώρα, δημιούργησαν τις ελλείψεις.

Όταν το Κολοράντο νομιμοποίησε την κάνναβη, χρειάστηκαν τρία χρόνια ώστε να ρυθμιστεί η διάθεση σε σχέση με τη ζήτηση και ο Καναδάς θα μπορούσε να βιώσει παρόμοια καθυστέρηση, εκτιμά η Wyonch.

Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα της αγοράς κάνναβης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!