Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Οxfam: Η πιο άνιση παγκοσμίως κατανομή της γης καταγράφεται στη Λατινική Αμερική
[Lifo]: Οxfam: Η πιο άνιση παγκοσμίως κατανομή της γης καταγράφεται στη Λατινική Αμερική

[Lifo]: Οxfam: Η πιο άνιση παγκοσμίως κατανομή της γης καταγράφεται στη Λατινική Αμερική

Πάνω από το 50% της καλλιεργήσιμης γης ανήκει σε μόλις το 1% των αγροκτημάτων ή ιδιοκτησιών

Η γαιοκτησία στη Λατινική Αμερική είναι η πιο άνιση στον κόσμο, καθώς πάνω από το 50% της καλλιεργήσιμης γης ανήκει σε μόλις το 1% των αγροκτημάτων ή ιδιοκτησιών, τόνισε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam.

Η Κολομβία, όπου τα δύο τρίτα της καλλιεργήσιμης γης αντιστοιχούν σε μόλις το 0,4% των αγροκτημάτων, έχει το οξύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με μια έκθεση της Oxfam που βασίστηκε στα κτηματολόγια και στην πολιτική που εφαρμόστηκε για τη γαιοκτησία σε 15 κράτη τα τελευταία 50 χρόνια.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, το πρόβλημα είναι ακόμη χειρότερο σήμερα απ’ ό,τι τη δεκαετία του 1960, όταν η οργή για την έλλειψη γης είχε αναγκάσει κάποιες από τις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις.

«Απ’ άκρου σ’ άκρο της περιοχής, υπάρχει ακραία συγκέντρωση της γαιοκτησίας κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που στην περιοχή καταγράφονται τόσο μεγάλες ανισότητες», σημείωσε ο Σάιμον Τάισχερστ, επικεφαλής της διεύθυνσης της Όξφαμ για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. «Για να αντιμετωπιστεί η ανισότητα (…) πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της γης», επισήμανε ο Τάισχερστ σε συνέντευξή του στο Thomson Reuters Foundation.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!